Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Jonge Nederlandse talenten luisteren F4-debuut op met podiumplaatsen

Een sterk debuutweekend voor Tijmen van der Helm en Glenn van Berlo. Het Nederlandse duo heeft podiumplaatsen veroverd tijdens de seizoensouverture van het Spaanse Formule 4-kampioenschap, dat plaatsvond op het circuit van Navarra. Van der Helm en Van Berlo eindigden beiden eens als derde.

In het Spaanse Formule 4-kampioenschap bestaat een raceweekend normaliter uit drie wedstrijden. Op het Circuito de Navarra in Los Arcos, een stadje onder de rook van Pamplona, mochten Van der Helm en Van Berlo hun opwachting maken. Beiden rijden hun eerste jaar in de autosport, na een succesvolle kartperiode te hebben gehad.

Van Berlo trapte het Nederlandse succes in Noord-Spanje af door in de eerste wedstrijd van het weekend, die afgelopen zaterdag werd verreden, als derde over de meet te geraken. De Argentijn Franco Colapinto won de wedstrijd. De 17-jarige Van Berlo leek ook in het tweede bedrijf een podiumplaats te scoren, ware het niet dat hij nadien vanwege een tijdstraf terugviel naar de vijfde positie. Vlak achter de jongeling uit Veghel werd Van der Helm als zesde geklasseerd.

Diezelfde Van der Helm, een piepjong (15) talent uit Den Hoorn, luisterde zijn debuutweekend in de slotrace op met een derde plaats. Die derde plek kan zelfs nog een tweede worden, als de wedstrijdleiding besluit de winnaar uit de uitslag te schrappen. Deze was namelijk aanstichter van een ongeluk.

Het volgende raceweekend van Van der Helm en Van Berlo, die samen met landgenoot Nicolas Baert uitkomen voor het gerenommeerde MP Motorsport, vindt over drie weken plaats op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet, Frankrijk.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"