Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jordan doet ‘met hand op zijn hart’ uitspraak over Verstappen

Max Verstappen wordt de afgelopen jaren al vaker genoemd in het lijstje grootste Formule 1-coureurs aller tijden en dat is volgens Eddie Jordan helemaal niet gek. De voormalig teammanager heeft de Nederlander hoog in het vaandel staan en durft hem zelfs met de grootste legendes van de sport te vergelijken.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen liet al op jonge leeftijd zien uit wat voor racehout hij gesneden is en hoort inmiddels wel in het rijtje van beste Formule 1-coureurs aller tijden thuis. Zijn prestaties van weleer waren al zeer goed te noemen, maar het dominante seizoen van 2023 leverde hem uiteindelijk met recht een plekje in dat lijstje op. Verstappen wist talloze records te breken en haalde zijn derde wereldtitel op rij binnen.

Dit seizoen is de concurrentie veel dichterbij gekomen, waardoor Verstappen hard moet werken om zeges te pakken. Daar slaagde de Nederlander desondanks al vijf keer in. Voormalig teammanager Eddie Jordan heeft in zijn carrière heel wat meegemaakt, maar weet in ieder geval één ding zeker: Verstappen tikt week in week uit een uitzonderlijk niveau aan.

De Nederlander mag op de nodige waardering van Jordan rekenen, want de Ier steekt niet onder stoelen of banken dat hij onder de indruk is van de Red Bull Racing-coureur. In de Formula For Succes-podcast moest Jordan echter wel toegeven dat Verstappen dit seizoen niet altijd even succesvol is geweest. "Die safety car in Miami en de snelheid van Lando Norris verrasten me wel, want Norris kon zomaar wegrijden bij Verstappen! Ik had dat nog nooit eerder zo gezien, want Max is normaal gesproken altijd zo dominant!"

Toch weet de ervaren Jordan één ding zeker: een coureur als Verstappen is zeldzaam en we mogen niet vergeten daar goed van te genieten. "Ik heb Ayrton Senna én Michael Schumacher in mijn auto gehad, maar ik durf met mijn hand op mijn hart te zweren dat Verstappen het met gemak tegen hen op zou kunnen nemen. Als je ze in dezelfde auto op hetzelfde circuit dezelfde race laat rijden, weet ik zeker dat Max het fantastisch zou doen. Zo goed is hij nou eenmaal. Hij presteert zo consistent en hij rijdt ook al zo lang! Die liefde voor racen zat zowel bij zijn vader als bij zijn moeder in het bloed, dus dat is er met de paplepel ingegoten." 

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training