Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jordan en Top Gear presentator ontsnappen aan vuurzee tijdens TV-opname

Het waren angstige momenten voor Top Gear presentator Chris Harris en voormalig F1-teambaas Eddie Jordan. Het duo zag in Monte-Carlo hun bolide in vlammen opgaan.

Chris Harris zat achter het stuur met Eddie Jordan aan zijn zijde. Het duo was bezig met een van de opnames van de nieuwe Top Gear show. Harris reed in een nieuwe Alpine sports car ter waarde van 50.000 pond, maar plotseling ging het mis. Een waarschuwingslampje op de Alpine ging branden, waarna het erg snel ging. De motor van de auto hield er mee op en vlammen kwamen uit de auto. Het duo Harris en Jordan droeg brandvrije overalls, handschoenen en een helm, waardoor ze zonder brandwonden de auto konden verlaten.

" Ik realiseerde me dat ik de auto zo snel mogelijk uit moest komen toen ik de deur open deed en de vlammen op mijn arm voelde", laat Harris aan Sky News weten. " Helaas ging de auto in vlammen op en het doet pijn om zo'n mooie auto verwoest te zien worden." Alpine stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand. In minder dan vier minuten was er niets meer van de auto over.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'