Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Jordan roept Red Bull op tot acute actie: "Tweede kans krijg je niet, in hemelsnaam!"

Als in de nieuwe editie van de F1-podcast Formula For Success het thema Red Bull wordt aangestipt, verontschuldigt Eddie Jordan zich direct bij Red Bull-ambassadeur David Coulthard. Want wat hij te zeggen heeft over de formatie is niet fraai.

Verstappen Perez GP Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De podcast kwam op donderdag online, maar lijkt te zijn opgenomen vóór de bekendmaking dat Sergio Perez het seizoen bij Red Bull mag afmaken. Afgaande op de woorden van Eddie Jordan zal hij niks van dat nieuws begrepen hebben.

"Ik weet dat jij close bent met Red Bull en dat jij (tegen David Coulthard, red.) en Christian Horner goed bevriend zijn, maar na de GP van België zie ik niet in hoe Red Bull niet in kan grijpen."

"Ze zullen een paar mensen moeten uitproberen, want ze zullen het constructeurskampioenschap niet willen verliezen en ze gáán het constructeurskampioenschap verliezen als er niet... Er is acuut actie vereist. Met dit soort zaken krijg je geen tweede kans."

Zeker met de twee teams die nu uitdrukkelijk de achtervolging in hebben gezet, lijkt Jordan zich af te vragen of Red Bull zich voldoende bewust is van het dreigende gevaar: "Je moet nagaan waar Mercedes vandaan komt en waar McLaren vandaan komt. Ferrari misschien in mindere mate, want die struikelen te vaak nog over hun eigen benen."

"Maar je hebt twee Britse teams, die praktisch naast elkaar gevestigd zijn in Brackley en Woking, en in hemelsnaam, die teams weten hoe het is om wereldtitels te winnen en zullen met Red Bull vechten tot ze erbij neervallen."

Tot zover de constructeursstrijd. Is de coureurstitel voor Max Verstappen dan wel een zekerheidje? Ja, claimt Jordan: "Ik verwacht helemaal dat Max de titel gaat pakken en we hebben op de dag in België gezien waarom. Ik was écht van mening dat hij van een ander niveau was. Hij opereerde in een andere klasse en dat in die natte omstandigheden en met één set banden minder dan ieder ander."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Afwijkend tijdschema Tijdschema Formule 1 GP Azerbeidzjan