Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jordan wil Hamilton bij Ferrari zien: "Dat heeft de Formule 1 nodig"

Eddie Jordan ziet Lewis Hamilton ergens in de komende jaren maar wat graag in het Ferrari-rood. De Ier sluit niet uit dat Hamilton zijn langste tijd bij Mercedes wel heeft gehad en vraagt zich hardop af of de zevenvoudig kampioen binnen het team nog wel zo geliefd is.

"Als ik Lewis Hamilton was, zou ik me afvragen hoe geliefd ik werkelijk nog ben. Wat is er allemaal gaande binnen Mercedes? Ik weet niet hoe Toto Wolff tegen de situatie aan kijkt, maar ik geloof hem als hij zegt dat hij wil dat Hamilton blijft. Maar hij heeft ook aangegeven dat hij het het zou snappen als Hamilton verder zou kijken", aldus Eddie Jordan in zijn blog voor OLBG . Maar waar kan hij dan heen? "Niet naar Red Bull. Die gaan Perez niet inruilen voor Hamilton, omdat ze hun eigen coureurs aanmoedigen om net als Max Verstappen de top te bereiken. Hamilton is een McLaren-man, maar daar zal hij niet heen gaan, puur vanwege de positie waarin dat team zich momenteel bevindt." "In mijn ogen kan hij enkel bij Mercedes blijven of naar Ferrari gaan. Hamilton zou de ogen open moeten houden voor een andere kampioenschap winnend team en de Formule 1 heeft Lewis Hamilton nodig in een Ferrari."

"De fans zullen een switch geweldig vinden"

Maar wie moet dan wijken bij de Scuderia? Of heeft de Formule 1 evengoed Charles Leclerc in een Mercedes nodig? "Dat zou wel interessant zijn. Het zou zelfs geweldig zijn om Leclerc en George Russell het tegen elkaar te zien opnemen. Dat zou een hemelse deal zijn. Ik ben er zeker van dat iedereen van een dergelijke switch zou smullen." Aan het eind plaatst Jordan zijn relaas in perspectief, maar het moet gezegd worden dat Jordan vaker gelijk heeft gehad toen hij in het verleden bizarre voorspellingen deed: "Als ik droom over Hamilton in een Ferrari dan is dat een wilde gedachte. Hij won natuurlijk zeven titels met Mercedes, dus misschien wil hij wel gewoon blijven." "Maar aan de andere kant zal elke grote coureur de aantrekkingskracht van Ferrari voelen, dus ik denk werkelijk dat Hamilton daar terecht zou moeten komen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie