Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Jordan weerlegt geruchten rond Newey: "Daar kan ik mijn leven om verwedden"

Na zijn aangekondigde vertrek bij Red Bull is het nog lang niet duidelijk wat Adrian Newey daarna gaat doen, zegt zijn manager Eddie Jordan. Een deal met Ferrari is volgens de oud-teambaas dan ook zeker niet gemaakt.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Geruchten dat Adrian Newey al bij Ferrari getekend zou hebben, kunnen volgens Eddie Jordan direct in de prullenbak. De oud-teambaas is manager van de topontwerper van Red Bull en zegt dat er nog niets besloten is over de toekomst van Newey. Begin 2025 komt er een einde aan het jarenlange dienstverband van Newey bij Red Bull, die per direct niet meer bertrokken is bij het F1-team.

Voorafgaand aan de GP van Emilia-Romagna schreef onder meer de Daily Mail dat Newey al een contract bij Ferrari zou hebben getekend. "Dat klopt niet, daar kan ik mijn leven om verwedden", zegt Jordan in zijn Formula For Success-podcast. "Er is op dit moment geen neiging om een bepaalde kant op te gaan. We kijken naar de mogelijkheden en laten mensen met ons praten."

Ferrari wacht al op een wereldtitel sinds 2007, toen Kimi Raikkonen de beste was. Met een overstap naar de Italiaanse renstal zou Newey eindelijk ook kunnen gaan samenwerken met Lewis Hamilton, waarvan al bekend is dat hij na dit seizoen voor de Scuderia gaat rijden. Maar Jordan houdt de boot af. "Ik spreek als iemand die het moet weten en ik geef geen informatie weg... deze gesprekken vinden nu gewoon niet plaats", aldus Jordan, verwijzend naar het Ferrari-verhaal.

"Er zullen gesprekken komen en die zullen blijven plaatsvinden, omdat we nog moeten beslissen wat Adrian zelf wil gaan doen. Hij is hier al vanaf de universiteit mee bezig. Van Leyton House naar Williams en McLaren. De man is 60, hij krijgt een nieuwe boot. Ik zou zeggen dat naast al die potentiële teams waar we het over hebben, dat hij ook aan zichzelf zou moeten denken. Ik heb nu geen idee wat de keuze wordt en het zal altijd Adrian's beslissing zijn en zo hoort het ook."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af