Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jordan ziet 'ongelofelijke' Verstappen: "Een hele taaie noot!"

We kennen Max Verstappen als drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, maar hoeveel titels komen daar in de toekomst nog bij? Oud-teambaas Eddie Jordan looft de prestaties van Verstappen en ziet een mooie uitdaging voor zich voor de Nederlander.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende in 2023 een uiterst dominant jaar, maar dit jaar gaat het allemaal wat moeizamer. Maar na twaalf races staat de teller 'gewoon' op zeven zeges en is de voorsprong op de nummer twee in de WK-stand, Lando Norris, 84 punten. Inmiddels zijn er dus al wel zes racewinnaars dit jaar.

In Groot-Brittannië was Lewis Hamilton de overwinnaar, waardoor beide Mercedes-coureurs al één overwinning te pakken hebben in 2024. Verstappen kwam nog in de buurt van de zege op Silverstone, maar het verschil met Hamilton was op de streep een kleine anderhalve seconde. Desondanks liep Verstappen 'gewoon' uit in de stand om de wereldtitel. "We hebben dit jaar een potentiële wereldkampioen in Verstappen", zo vertelt voormalig teambaas Eddie Jordan in de Formula For Success-podcast, waarna hij terugblikt op de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"En als we goed analyseren, was zijn auto niet goed genoeg in de kwalificatie, waar hij zijn wagen op de vierde plek neerzette. We weten dat hij een probleem had met de vloer en dat het team haar best heeft gedaan om het op te lossen. Maar het zou altijd een strijd worden in de race. En wat ongelofelijk aan Verstappen is, is dat als je de laatste 15 tot 20 rondjes van elke races terugkijkt, dat hij naar voren komt. En hij een hele taaie noot is om te kraken."

Jordan vervolgt: "Denk ik dat hij Lewis had kunnen passeren? Eerlijk gezegd denk ik van niet, want ik denk dat Lewis de race in zijn handen had. Als je naar het publiek kijkt, de euforie en alles aan de GP in Groot-Brittannië waar Lewis voor staat, denk ik niet dat Max hem had kunnen passeren."

Even later gaat de oud-teambaas nog in op hoeveel wereldtitels Verstappen nog kan binnenhalen. "We hebben zoveel briljante mensen gehad (in de Formule 1, red.). Nu komt Max eraan en ik denk dat hij het record van zeven wereldtitels aan zal gaan vallen."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio