Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos en Max Verstappen: twee handen op één buik

Zo'n vader, zo'n zoon. Max en Jos Verstappen zijn twee handen op een buik. En dat is aan alles te zien en te merken.

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Al vanaf jongs af aan is Max Verstappen het speciale project van zijn vader. Oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen kende een mooie F1-carrière, maar wist niet in de positie te komen om voor wereldkampioenschappen te vechten. Dat moet en zal zijn zoon beter doen.

Het begon al vroeg, toen Max in de karts stapte en papa Jos mee ging naar het circuit. Toen al kreeg Verstappen junior het racevirus doorgegeven: "Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet", stelt Jos vast in gesprek met Formule 1.

"Ik werd de hele tijd overal bij betrokken en de andere kartende jongens waren wat meer aan het spelen. Ik moest er de hele tijd bijblijven en meekijken, maar dat heeft me wel enorm geholpen", zo blikt Max terug. "Persoonlijk heb ik vrij weinig met het tunen van motoren enzo, dat kan je beter niet aan mij vragen", zo vervolgt hij zijn verhaal met een glimlach.

Die periode zorgde er dan ook voor dat de twee een enorm hechte band kregen. Max beschrijft het als de 'perfecte' vader-zoonrelatie: "We hebben zoveel met elkaar meegemaakt en ik zal nooit met iemand een sterkere band krijgen dan met mijn vader. Je begrijpt elkaar en je snapt altijd waar de ander het over heeft."

"We hoeven alleen maar naar elkaar te kijken", vervolgt Jos. "Max ziet aan mij wanneer ik wel of niet blij ben", waarna Max er al glimlachend nog een laatste opmerking aan toevoegt: "Dan weet ik meteen waar ik aan toe ben."

Ook vandaag de dag, nu Max een heel team om zich heen heeft, bespreken de twee alles, maar dan ook alles, samen: "Alles wat er tijdens het racen gebeurt, wordt onderling besproken, maar we hebben het ook over andere dingen", zo zegt Verstappen junior, waarna zijn vader doelgericht afsluit: "We hebben hetzelfde doel en dezelfde missie", waarmee hij natuurlijk doelt op het winnen van het F1-wereldkampioenschap.

Tien Formule 1-coureurs uit de jaren '10 die je al lang bent vergeten

In de jaren '10 zijn genoeg Formule 1-coureurs de revue gepasseerd. De ene maakte een grotere indruk dan de ander. Deze tien ben je waarschijnlijk al lang vergeten.

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië