© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: 'Als Max op de eerste rij start kan hij iedere race winnen'

14 mei 2018 20:36 Ruud Dimmers 1 reacties
De kwalificatie blijft de achilleshiel van Red Bull Racing. Jos Verstappen is ervan overtuigd dat zoon Max iedere race kan winnen als hij zichzelf op de eerste startrij weet te kwalificeren.

Kwalificatie blijft probleem voor Red Bull

Jos Verstappen was te gast bij Ziggo Peptalk en blikte terug op de Grand Prix van Spanje. Het eerste podium van het jaar is binnen, maar de Verstappens willen meer. 

"Max had het ook wel even nodig en dit kwam goed uit. Zeker met het oog op de GP van Monaco geeft dit wat extra vertrouwen. Het was een sterke race."

"Je zag ook bij de start dat hij geen onnodige risico's nam. De rondetijden waren sterk in het begin van de race. Het was gewoon goed."

Voor Max Verstappen en vader Jos was het fijn om een podium te bereiken, maar de lat ligt hoger.

"Dit willen we iedere race zien. Podium is leuk, maar je wil uiteindelijk meer. De auto kan ook meer, maar de kwalificatie blijft het probleem. Als Max op de eerste rij kan starten dan kan hij iedere race winnen."

Doordat de Red Bulls het op vermogen afleggen tegen Ferrari en Mercedes tijdens de kwalificatie starten Verstappen en Ricciardo vaak als vijfde en zesde. Dit beïnvloedt de race en tactiek van Red Bull.

"De motor kan dan een aantal minuten meer vermogen leveren. Dat gebruiken ze dan tijdens Q3 in de kwalificatie. Renault weet niet waar ze het moeten zoeken, die weten niet waar het vandaan komt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen