Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Als Max op de eerste rij start kan hij iedere race winnen'

De kwalificatie blijft de achilleshiel van Red Bull Racing. Jos Verstappen is ervan overtuigd dat zoon Max iedere race kan winnen als hij zichzelf op de eerste startrij weet te kwalificeren.

Jos Verstappen was te gast bij Ziggo Peptalk en blikte terug op de Grand Prix van Spanje. Het eerste podium van het jaar is binnen, maar de Verstappens willen meer. "Max had het ook wel even nodig en dit kwam goed uit. Zeker met het oog op de GP van Monaco geeft dit wat extra vertrouwen. Het was een sterke race." "Je zag ook bij de start dat hij geen onnodige risico's nam. De rondetijden waren sterk in het begin van de race. Het was gewoon goed." Voor Max Verstappen en vader Jos was het fijn om een podium te bereiken, maar de lat ligt hoger. "Dit willen we iedere race zien. Podium is leuk, maar je wil uiteindelijk meer. De auto kan ook meer, maar de kwalificatie blijft het probleem. Als Max op de eerste rij kan starten dan kan hij iedere race winnen."

Doordat de Red Bulls het op vermogen afleggen tegen Ferrari en Mercedes tijdens de kwalificatie starten Verstappen en Ricciardo vaak als vijfde en zesde. Dit beïnvloedt de race en tactiek van Red Bull. "De motor kan dan een aantal minuten meer vermogen leveren. Dat gebruiken ze dan tijdens Q3 in de kwalificatie. Renault weet niet waar ze het moeten zoeken, die weten niet waar het vandaan komt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"