Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen begint aan nieuw internationaal race-avontuur

Jos Verstappen debuteert komend weekend in het FIA World Rally Championship (WRC). De vader van Max Verstappen gaat hierbij een nieuw avontuur aan in de hoogste discipline van de tak van autosport waarin hij nu actief is.

Jos Verstappen Thierry Vermeulen Zandvoort 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © ADAC

Komende vrijdag, zaterdag en zondag zal Jos Verstappen racen in de RC Ypres Rally Belgium van het World Rally Championship. Het is de hoogste klasse van het rallyracen en voor de voormalig Formule 1-coureur een nieuw avontuur. Zijn WRC-debuut volgt na eerdere ervaring in het Belgian Rally Championship.

De vader van Max Verstappen kan niet wachten om het nieuwe avontuur aan te gaan. "Ik genoot er altijd al van om naar rally te kijken", zegt hij bij Verstappen.com. "Ongeveer anderhalf jaar geleden stapte ik voor het eerst zelf in een rallyauto. Dat begon voor de lol maar werd al doende serieuzer en er kwam een Rally2-auto. Dat was genieten, waarna ik m’n eerste rally’s ging rijden, samen met DG Sport."

"Om nu hier aan de start te staan bij de WRC Ypres Rally, is een grote stap voor mij. Het is een leerervaring. Ik mag dan inmiddels 50 jaar zijn, maar ik leer nog steeds veel en moet ervaring in het rallyrijden opdoen. Maar bovenal geniet ik ervan en daarom ben ik hier."

Verstappen senior klaar voor nieuwe uitdaging

Het rallyrijden in het BRC ging volgens Jos 'met ups en downs'. "Maar van de eerste nog wat meer. Maar dat is normaal denk ik, want ik ben nog steeds iemand die ervoor gaat. Ik wil niet alleen meerijden, maar mijn limieten ontdekken. Tijdens mijn laatste rally had ik een crash, maar tot dat moment ging het echt heel goed. Ik vind het geweldig en blijf doorgaan en zal dit jaar nog vier of vijf rally's rijden. Hopelijk sta ik volgend jaar dan beter voorbereid aan de start."

Verstappen senior stapt in bij de negende race op de WRC-kalender van 2022. Kans op de titel heeft hij logischerwijs nog niet, maar met de leermomenten op zak bereidt Jos zich voor om te klimmen op de ladder van de voor hem nieuwe raceklasse.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken