© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: "Bottas heeft teamorder aan zichzelf te danken"

02 okt. 2018 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Niet alleen de geweldige inhaalrace van Max Verstappen zorgde voor de nodige ophef maar ook de openlijke teamorder bij Mercedes zorgde voor een hoop gefronste wenkbrauwen. Toch is er ook begrip voor de call van Mercedes. Zo vindt Jos Verstappen dat Bottas dit gewoon over zichzelf heeft afgeroepen.

"Ik snap de teamorder bij Mercedes wel. De belangen zijn gewoon enorm groot, ze vechten in beide kampioenschappen voor de titel. Natuurlijk is het zuur voor Bottas maar hij roept het wel over zichzelf af. Hij is minder goed dan Hamilton en Bottas weet ook dat hij de tweede rijder is," aldus Jos Verstappen in Peptalk.

Op de vraag of Max Verstappen gehoor had gegeven aan een dergelijke teamorder, is Jos heel stellig.

"Je kunt gewoon geen twee kapiteins op één schip hebben."

Sowieso schuwt Max Verstappen het niet om zijn mening te geven. Dit jaar moet vooral de Franse motorfabrikant het ontgelden waarop Renault's teambaas Abiteboul zich liet ontvallen dat Verstappen 'veeleisend' is.

"Natuurlijk komt dit voort uit frustraties. Ik snap beiden wel maar als Abiteboul eerlijk is dan weet hij ook wel dat de Renault motor minder goed is."

Ook in Japan zal Red Bull snelheid te kort komen waardoor het volgens Jos Verstappen lastig wordt om het podium te halen.

"n Japan draait het ook om de snelheid. In de bochten kunnen ze veel goed maken maar het circuit heeft ook een aantal lange rechte stukken wat het lastig maakt. Ik denk dat er niet meer in zit dan een vierde plek."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen