Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Daarom was Max niet aanwezig op het Sportgala"

Jos Verstappen onthult waarom de kersverse wereldkampioen niet kwam opdagen tijdens de uitreiking van de Sportman van het Jaar-verkiezing in Nederland. De Red Bull-coureur is aan het genieten van een welverdiende vakantie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen is tijdens het NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De Nederlander ontving de Jaap Eden Award na het behalen van het wereldkampioenschap aan het einde van het Formule 1 seizoen in Abu Dhabi.

De Red Bull-coureur was zelf niet in Nederland en daarom mocht vader Jos Verstappen de prijs in ontvangst nemen. Hij verklaarde waarom zijn zoon er niet was. "Max heeft er veel voor moeten doen, het was een zwaar jaar", begint de 49-jarige oud-coureur.

"Na het behalen van de wereldtitel kwamen er veel emoties los. Max had ook afgelopen week nog veel verplichtingen en is blij dat hij nu op vakantie is. Max kan altijd goed ontspannen en dat heeft hij nu ook echt wel nodig", aldus Verstappen senior.

De moed zakte Verstappen in de schoenen

De wereldtitel van Verstappen was alles behalve zeker. Sterker nog, het zag er een tijdje uit alsof het kwartje in de slotrace de andere kant op zou vallen. Lewis Hamilton wist de leiding te pakken bij de start van de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit reed weg bij de Nederlander en het leek erop alsof de Mercedes-man zijn achtste wereldtitel zou gaan bijschrijven.

Jos Verstappen onthult dat de moed hem dan ook in de schoenen zakte. “Na de vijfde of zesde ronde ben ik weggelopen. Ik dacht dat het er niet in zou zitten, omdat we snelheid te kort kwamen. Ik ben alleen in een kamertje gaan zitten bij een tv en scherm met rondentijden."

"Het kwam weer tot leven na de crash van Latifi en de safety car. Toen begonnen we te springen. Er waren weer nieuwe kansen. Ik ken Max, als hij de kans heeft dan gaat hij ervoor. Dan is het alles of niets. We hebben gezien hoe het geëindigd is", zegt Verstappen senior. Hij doelt op de laatste ronde waarin de Red Bull-coureur Hamilton wist in te halen en zo zijn eerste wereldtitel wist te pakken.

Verstappen heeft vader Jos verbaasd

Na afloop van de race ontstond er een mooi moment tussen vader Jos en zoon Max. De twee zaten, zichtbaar emotioneel, enkele minuten bij elkaar op de grond. Wat er gezegd werd? "Dat weet ik zelf niet meer, maar er kwamen zoveel emoties los."

"We zijn hier twintig jaar mee bezig. Ik heb twaalf jaar lang de hele wereld doorgereden met hem. Onze droom was om wereldkampioen in de Formule 1 te worden en dat was het moment. Ik zag aan hem dat het heel emotioneel was. Voor ons beiden was dat een enorm bijzonder moment dat we daar zittend deelden."

De trotse vader vertelt dat zijn zoon hem dit jaar heeft verrast in positieve zin. ”Max heeft mij verbaasd hoe hij overal mee omgaat. Hij kan heel rustig blijven, terwijl ik alles in de gaten houd en me veel drukker maak dan hem. Max zegt dan dat ik rustig aan moet doen omdat hij weet wat hij doet.”

Max Verstappen verkozen tot Sportman van het jaar

Max Verstappen won woensdagavond de verkiezing Sportman van het jaar. (Voormalig) Nederlandse topsporters, die in de jury zaten, bepaalden dat de prestaties van de kersverse F1-wereldkampioen goed genoeg waren voor de prijs. In de video hieronder vertellen we je meer.

18 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin