Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen doet boekje open over verslechterde relatie met Wolff

In het verleden was er nog wel eens contact tussen Jos Verstappen en de mannen van Mercedes, maar sinds Silverstone is het flink veranderd. De vader van Max Verstappen is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het handelen van Toto Wolff.

In het verleden maakten Jos Verstappen en Toto Wolff nog wel eens een praatje op het circuit als ze elkaar tegenkwamen. Sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië is er echter geen sprake meer van een vlotte babbel tussen de twee, want de vader van Max Verstappen zag een totaal andere Wolff na de crash tussen de twee titelkandidaten van 2021. Gevraagd door Daily Mail hoe de relatie tussen de Wolff en Jos is, reageert hij duidelijk. "Die is er niet meer. Ik hou niet van zijn houding. Ik vind het niet prettig hoe hij zich heeft gedragen, dit begon op Silverstone." Max Verstappen crashte hier hard door een tik van titelrivaal Lewis Hamilton. "Een van de coureurs was in het ziekenhuis en zij staan op het podium de overwinning te vieren alsof ze het wereldkampioenschap al gewonnen hebben", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

De andere kant van Wolff

Vóór de crash op Silverstone was er nog wel wat contact tussen vader Jos en Wolff, maar daar kwam snel verandering in. "Ik wist niet dat Toto zo was", vervolgt hij. "Maar ik leerde een hele andere Wolff kennen. We hebben geen contact met hem gehad, geen berichtje of wat dan ook." De eerdere gesprekken betekenden volgens Jos overigens niet dat er gesprekken waren over een mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes. "Ik zeg niet dat hij Max probeerde binnen te halen, maar laten we het erop houden dat we een goede relatie hadden voor Silverstone", sluit hij mee af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"