Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen voorspelt carrièreverloop Max: "Denk dat dat het plan is"

Max Verstappen reed op geweldige wijze naar zijn derde wereldtitel, iets wat zijn vader Jos Verstappen ook wel kan bekoren. Jos stelt wel dat hij ook wat meer concurrentie zou willen zien als fan van de Formule 1 én dat Max zomaar zijn carrière bij Red Bull kan afsluiten.

Jos Max Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

19 zeges, 21 podiumplaatsen, 575 punten en ga zo maar door. Het seizoen van Max Verstappen was briljant. De 26-jarige Nederlander domineerde de Formule 1 en zou in Qatar, zes races voor het einde, al wereldkampioen zijn. Zijn vader Jos Verstappen leerde hem de kneepjes van het vak en stelt in een interview met PlanetF1 dat Max blij is met zijn dominantie.

"Hij vindt de absolute dominantie leuk", vertelt Jos. "Max heeft alleen interesse in het winnen van races. Natuurlijk willen we races winnen, maar ik vind het ook leuk als hij er om moet vechten en dan de zege pakt. Ik denk dat iedereen dat wil zien. Ik ben een fan van de sport, van de Formule 1. Uiteraard is het gaaf om 18 of 19 races te winnen in een seizoen, maar ik heb ook genoten van de manier waarop hij zijn eerste titel binnenhaalde in 2021. Waarom niet?"

"We zijn loyale mensen"

Max beschikt nog over een contract tot en met 2028 bij Red Bull. Gaat hij dat volledig uitdienen en zijn carrière bij het team uit Milton Keynes afsluiten? "Ik denk dat dat het plan is, om te starten en eindigen met Red Bull. Dat vinden we tof, want we zijn zeer loyale mensen. Red Bull gaf ons de kans en zolang ze een goede auto hebben... Helmut Marko is er ook nog en hij is altijd een supporter van ons geweest. Max heeft laten zien dat hij op zijn beurt een supporter is van Helmut, Red Bull en de mensen. Het zou mooi zijn, laten we het zo zeggen."

Jos heeft het gevoel dat de andere teams wel stappen zetten. "We voelen dat de rest dichterbij komt. Het gat wordt absoluut kleiner, dus het hangt een dezer dagen allemaal af van wat ze in de fabriek maken. We gaan het zien voor volgend jaar."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd