Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen doorstaat vuurdoop bij eerste grote rally

Jos Verstappen is helemaal niet slecht begonnen aan zijn eerste WRC-rally ooit. Op vrijdagochtend kwam hij prima uit de startblokken, terwijl de omstandigheden zeer lastig waren.

Jos Verstappen doet dit weekend mee aan zijn eerste WRC-rally. Het is pas de vijfde rally ooit die hij rijdt, maar toch kan hij op het hoogste niveau al relatief goed meekomen. Halverwege de vrijdag staat hij er al prima voor. Op de vierde van in totaal twintig proeven was hij zelfs de tiende snelste coureur, al had hij misschien wel wat profijt van de wisselende omstandigheden in het regenachtige Ieper. Halverwege de ochtend is Jos samen met navigator Harm van Koppen terug te vinden op de knappe 28e plaats in het algemeen klassement, op 3 minuten achterstand van de absolute wereldtop. RacingNews365 zocht hem vrijdagmiddag op in West-Vlaanderen. "We zijn aan het leren, we leren zo veel. Hoe meer tijd we samen doorbrengen, hoe beter het gaat. Het is als een huwelijk. Het is echt zo! Je begrijpt elkaar steeds beter en beter", klinkt de tevreden Nederlander.

Lastige omstandigheden

In Ieper laat het weer te wensen over, waardoor de coureurs voor een lastige uitdaging staan. Zo ook Jos Verstappen, die het naar eigen zeggen nog nooit zo lastig had gehad in een rallybolide. Toch doorstond hij de vrijdagochtend zonder problemen. "Dit was absoluut de meeste lastige proef die ik tot nu toe heb gehad. Ik heb al eens in natte omstandigheden getest, maar dat was op regenbanden. Zodra je op slicks in de regen rijdt, is het helemaal anders. Het is heel makkelijk om je banden te blokkeren en dat soort dingen." "Maar het is allemaal goed gegaan, dus dat is mooi! We hebben het overleefd. Geen spannende momenten, niet buiten de baan gekomen, helemaal niets!"

Vergelijking met Le Mans?

Als een journalist ter plekke vraagt of het te vergelijken is met Le Mans, qua onvoorspelbaarheid, ziet Jos niet heel veel parallellen. "Hier moet je veel meer improviseren. In Le Mans ken je het circuit, maar hier weet je niet helemaal wat er gaat komen." "Dit is een stuk lastiger. Je hebt niet genoeg kennis van de route, zeker als het je eerste keer is. Het is een van de meest lastige rally's in Europa en bovendien pas mijn vijfde rally ooit!", aldus Verstappen, die een heel helder doel heeft: finishen. "We hebben dus nog veel te leren, maar we worden beter. Daarom is het zó belangrijk dat we de rally finishen en we drie dagen samen in de auto kunnen zitten. Die ervaring betekent heel veel."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media