© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen geeft Formule 1 seizoen van Max Verstappen een 7

23 nov. 2017 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Nog slechts één race rest ons in het huidige Formule 1 seizoen. Hoogste tijd dus om de balans op te maken. Hoe kijkt de vader van Max Verstappen terug op het seizoen van zijn zoon?

Jos Verstappen verwacht meer zeges van Max in 2018

Het huidige Formule 1 seizoen van Max Verstappen is er één van uitersten. Een knappe derde plaats tijdens de GP van China werd gevolgd door meerdere uitvalbeurten vanwege een haperende Renault krachtbron.

Na de zomerstop maakten Red Bull en Renault iets van hun achterstand op Mercedes en Ferrari goed. Vooral Max Verstappen profiteerde hier optimaal van met indrukwekkende overwinningen in Maleisië en Mexico.

Zijn vader Jos Verstappen blikt samen met De Telegraaf terug op het seizoen van zijn zoon en geeft duidelijk aan dat het volgend jaar vanaf de eerste race beter moet.

"Drie maanden geleden zou ik Max een 3 of een 4 hebben gegeven. Door zijn twee overwinningen kom ik nu toch uit op een 7. Dat moet volgend jaar een 10 worden. Dan moet alles meezitten en moeten ze er vanaf de eerste race staan."

"Red Bull had het dit seizoen aan het begin niet goed voor elkaar. Dat moet gewoon beter om voor het kampioenschap te kunnen vechten, maar dat begrijpt iedereen binnen Red Bull."

Gevraagd naar de beste inhaalactie van zijn zoon is vader Jos heel duidelijk.

"De inhaalactie in Mexico. Eerste ronde, eerste bocht. Hamilton links van hem en Vettel rechts naast hem. Met drie man naar de eerste bocht, dat is pas racen. De actie van Max was bepalend voor de rest van de race. Als je als eerste door de eerste bocht komt, heb je de halve race al gewonnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen