Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen geniet van 'agressieve' Max: "Dat heeft hem zoveel gebracht"

Jos Verstappen kan heel goed begrijpen dat zoon Max Verstappen gefrustreerd was tijdens de Grand Prix van Spanje. Dit helpt hem aan een beter resultaat, zo legt de voormalig F1-coureur uit. Tussen Verstappen en Red Bull zit het ondanks de frustraties en het DRS-probleem wel goed.

Russell Perez Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen Russell Spain

Jos Verstappen kijkt terug op een geslaagd weekend in Barcelona, waar zoon Max Verstappen de overwinning veroverde ondanks een aantal hardnekkige problemen. Zo werkte zijn DRS-systeem niet en belandde hij door een onverwachtse windvlaag in de grindbak. "Als Max wint, heb ik het natuurlijk sowieso prima naar mijn zin", laat Jos optekenen op Verstappen.com.

De hitte in Barcelona heeft volgens Verstappen senior gezorgd voor een spannend strategisch spektakel in Spanje. "Dat maakt het voor een coureur sowieso al lastig wat betreft het bandenmanagement en dan had Max ook nog eens problemen met het DRS-systeem dat niet werkte. Je hoorde de frustraties in zijn stem en ik zag het ook in de manier waarop hij reed."

"Dan rijdt hij agressiever, dan wil hij meer", legt de voormalig F1-coureur uit. "Die stijl heeft hem in het verleden ook al veel gebracht. Max maakte ook een foutje, waardoor hij in het gravel belandde en uiteindelijk achter George Russell vast kwam te zitten. Dan wil hij er zo snel mogelijk voorbij, maar eens te meer bleek dat het bijna niet te doen is in de F1 om in te halen zonder DRS."

Jos Verstappen zeer tevreden over Red Bull-strategie

Nadat Verstappen in de grindbak belandde en ook vast kwam te zitten achter Russell, gooide Red Bull de strategie om. Er werd gekozen voor een driestopper, wat hem uiteindelijk de overwinning bracht. Vader Jos is zeer blij met de keuze van twee stints op een set van de zachtste banden. "Het gaf hem de kans om te pushen. Op die manier heeft hij zijn voorsprong gepakt."

De tweede helft van de race zag er, mede door de strategie, veel beter uit voor Verstappen. De woede van de eerste helft werd verruild voor kalmte. "Ik snapte zijn frustratie aan het begin van de race overigens helemaal", legt Jos uit. "Als het niet gaat zoals hij wil door een probleem, dan is hij wel iemand die zijn onvrede uit."

"Daar is wat mij betreft ook niets mis mee. Hij vraagt het uiterste van zijn team, maar andersom is dat ook het geval. Daarom zijn ze samen zo succesvol", looft hij.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1