Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Goed voor F1 als Mercedes eens geen kampioen wordt'

Volgens Jos Verstappen zijn de vernieuwde reglementen op het gebied van aerodynamica een stap in de goede richting, maar is het echte probleem van de Formule 1 het motorreglement. Volgens de voormalig Formule 1-coureur wordt de Formule 1 nog veel spannender als de motoren vrijwel gelijk zijn.

Sinds de invoering van V6-turbo hybride motor in 2014 is Mercedes drie jaar achtereen zeer dominant geweest. In 2014 en 2015 won Lewis Hamilton de titel, in 2016 won Nico Rosberg de titel. Dit jaar is de dominantie van Mercedes minder, maar de verschillen tussen de top van het veld en de rest is gigantisch. Om het veld dichter bij elkaar te brengen en de races leuker te maken, moet de Formule 1 de motoren op één lijn brengen, aldus Verstappen. "Als de motoren op één lijn worden gebracht, dan worden de races nog veel leuker. Dan zit het veld dichter bij elkaar en wordt het heel interessant" , zei Verstappen tegenover Motorsport.com .

Voor dit seizoen hoopt Verstappen dat de dominantie van Mercedes eindelijk verbroken wordt. Na drie jaar is dat ook wel goed voor de sport vindt Verstappen. "Het is goed voor de sport als er eindelijk eens geen Mercedes-coureur kampioen wordt. Het hoeft van mij niet Vettel te worden, maar het moet wel iemand anders dan een Mercedes-coureur zijn. Ik denk niet dat mensen erop zitten te wachten dat steeds een coureur van hetzelfde team kampioen wordt." Wie er uiteindelijk aan het langste eind zal trekken, Ferrari of Mercedes, durft Verstappen senior nog niet te zeggen. "Op sommige circuits zal Ferrari sterker zijn, op andere circuits Mercedes. Ik denk dat degene die het minst pech krijgt de wereldtitel wint", is de conclusie van Verstappen.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"