Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen heeft de smaak helemaal te pakken en voegt nieuwe rally's toe aan zijn kalender

Afgelopen weekend reed Jos Verstappen zijn eerste WRC-rally. Dat smaakte naar meer, want de komende maanden gaat hij nog meermaals achter het stuur zitten voor een rally.

Jos Verstappen Ieper 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © WRC
Na vier rally's in het Belgische kampioenschap reed Jos Verstappen afgelopen weekend voor het eerst op het hoogste niveau. Tijdens de WRC-rally in Ieper deed hij namelijk mee in de WRC2-klasse. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Op een crash op zaterdag na bivakkeerde hij constant in de top dertig.

Het is Jos wederom dusdanig bevallen dat hij de komende maanden nog een aantal keer aan de bak zal gaan. Onder de vlag van DG Sport Competition en in de kleuren van Verstappen.com Racing zal hij op 16 en 17 september aan de start staan in de Eurol Hellendoorn rally, de vijfde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Een week later, op 24 september, keert Jos terug naar België voor de BRC East Belgium rally, gevolgd door de BRC Condroz rally op 5 en 6 november en tot slot de BRC Spa rally, die in het weekend van 3 en 4 december plaat zal vinden.

Jos leert op zijn oude dag

Dat Jos Verstappen zich achter het stuur van zijn rallybolide lekker in zijn vel zit, is inmiddels wel duidelijk. Het is logischerwijs zijn voornaamste reden om mee te doen. "Elke rally is voor mij een leerervaring", vertelt Jos. "Ik mag dan inmiddels 50 jaar zijn, maar ik leer nog steeds vedel en moet ervaring in het rallyrijden opdoen."

"Maar ik geniet er vooral van en daarom doe ik mee. Ik denk dat het belangrijk is om de rally's uit te rijden, maar het belangrijkste voor mij blijft het hebben van plezier. Natuurlijk wil ik tegelijkertijd zo goed mogelijk presteren. Ik leer nog veel, zoals het samenwerken met een navigator en het maken van pace notes. Op welke plek ik een rally dan eindig, dat zien we dan na afloop wel", aldus de vader van de regerend F1-kampioen.

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

0 reacties

Viaplay
x
Breaking Vraagtekens bij FIA-regels na Red Bull-ophef: "Het is nu een WK boekhouden"