Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen heeft de smaak helemaal te pakken en voegt nieuwe rally's toe aan zijn kalender

Afgelopen weekend reed Jos Verstappen zijn eerste WRC-rally. Dat smaakte naar meer, want de komende maanden gaat hij nog meermaals achter het stuur zitten voor een rally.

Jos Verstappen Ieper 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © WRC
Na vier rally's in het Belgische kampioenschap reed Jos Verstappen afgelopen weekend voor het eerst op het hoogste niveau. Tijdens de WRC-rally in Ieper deed hij namelijk mee in de WRC2-klasse. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Op een crash op zaterdag na bivakkeerde hij constant in de top dertig.

Het is Jos wederom dusdanig bevallen dat hij de komende maanden nog een aantal keer aan de bak zal gaan. Onder de vlag van DG Sport Competition en in de kleuren van Verstappen.com Racing zal hij op 16 en 17 september aan de start staan in de Eurol Hellendoorn rally, de vijfde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Een week later, op 24 september, keert Jos terug naar België voor de BRC East Belgium rally, gevolgd door de BRC Condroz rally op 5 en 6 november en tot slot de BRC Spa rally, die in het weekend van 3 en 4 december plaat zal vinden.

Jos leert op zijn oude dag

Dat Jos Verstappen zich achter het stuur van zijn rallybolide lekker in zijn vel zit, is inmiddels wel duidelijk. Het is logischerwijs zijn voornaamste reden om mee te doen. "Elke rally is voor mij een leerervaring", vertelt Jos. "Ik mag dan inmiddels 50 jaar zijn, maar ik leer nog steeds vedel en moet ervaring in het rallyrijden opdoen."

"Maar ik geniet er vooral van en daarom doe ik mee. Ik denk dat het belangrijk is om de rally's uit te rijden, maar het belangrijkste voor mij blijft het hebben van plezier. Natuurlijk wil ik tegelijkertijd zo goed mogelijk presteren. Ik leer nog veel, zoals het samenwerken met een navigator en het maken van pace notes. Op welke plek ik een rally dan eindig, dat zien we dan na afloop wel", aldus de vader van de regerend F1-kampioen.

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!