Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Ik respecteer Hamilton als coureur maar verder..."

Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben praktisch geen contact met elkaar, zo ziet vader Jos Verstappen. Zelf praat hij overigens ook nooit met de titelrivaal van de Nederlander.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In het heetst van de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben de twee coureurs weinig contact met elkaar. Op een paar woorden tijdens of voor de podiumceremonie na praten de twee vrijwel nooit, aldus Jos Verstappen. Zelf praat Verstappen senior al helemaal nooit met de concurrent van zijn zoon.

"Ik praat nooit met Lewis", zegt vader Jos tegen de Daily Mail. "Hij praat nooit tegen mij. Ik ben niks voor hem." Dit wil niet zeggen dat Jos geen respect heeft voor de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik respecteer hem als coureur, maar voor de rest.. eigenlijk niets."

Weinig contact tussen de F1-titelkandidaten

Verstappen en Hamilton praten ook niet veel tijdens hun titelgevecht. "Max en Lewis spreken elkaar alleen op het podium, verder ook vrij weinig. Als ik Max met andere coureurs zie, dan kunnen ze juist heel goed met elkaar. Maar met Lewis niet. Lewis zit in zijn eigen wereldje."

Jos vergelijkt het met zijn eigen ervaringen in de Formule 1, waar hij anders handelde met zijn concullega's. "In mijn F1-tijd praatte ik met een aantal coureurs en zij waren altijd heel vriendelijk. We zeiden altijd hallo of iets dergelijks. Ook vliegen we samen en is het eigenlijk altijd hetzelfde groepje, dat was heel leuk. Er zijn echter 'sommige' coureurs die niet naar je kijken en naar de grond staren."

Verstappen en Hamilton gewaarschuwd: FIA mag WK-punten aftrekken bij onsportief gedrag

Michael Masi benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er door onsportief gedrag of op een onethische manier een overtreding wordt begaan. Het benadrukken van deze regels moet een duidelijke waarschuwing zijn voor onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

16 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin