Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Jos Verstappen legt uit wat de grootste kracht van Max is

Na het verzilveren van het wereldkampioenschap blikken Max en Jos Verstappen terug op het Formule 1-seizoen van 2021. Vader Jos is vooral onder de indruk van de kwalificatierondjes zoals in Saoedi-Arabië. Al ging het hier niet helemaal goed voor de regerend kampioen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Vrijwel elke race stonden Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021 op het podium. De twee titelrivalen waren ijzersterk, maar na een chaotische slotfase van de race in Abu Dhabi won de Nederlander het kampioenschap. Jos en Max blikken terug op het seizoen waarin volgens vader Jos vooral de zaterdagen erg sterk waren.

"Het is lastig om één ding te noemen, want hij heeft zoveel laten zien", zegt de voormalig F1-coureur in gesprek met CarNext. "Er gebeuren zoveel dingen tijdens het seizoen. Maar als ik zie hoe hij met zijn auto op de limiet rijdt zoals in Q3 in Jeddah, dan dat was een ongelooflijke ronde." Verstappen was hier vrijwel verzekerd van poleposition, maar crashte in de laatste bocht.

Ook in de allerlaatste race van het seizoen stond Verstappen senior versteld van zijn zoon. Wederom vooral in de kwalificatie. "Ook in Abu Dhabi was de kwalificatieronde onwerkelijk. Hij heeft zo'n speciaal gevoel in de auto. Het is ongekend."

'Je weet het nooit tot de laatste bocht'

Max kijkt naar zijn mentale aanpak van het seizoen, één van de lastigste dingen van zijn kampioenschapsgevecht. "Er gaan veel gedachten door je heen. Elke race, of het nou goed gaat of niet. Je denkt veel na hierover en als je je afvraagt of het wel of niet goed gaat, dan zie je het: het gaat niet goed."

"Ik blijf echter tegen mijzelf zeggen niet op te geven. Gewoon blijven pushen en erg smooth zijn elke ronde. Proberen de apex te raken en goed om te gaan met de banden", vervolgt de wereldkampioen van 2021. "Constant jezelf vertellen niet op te geven. In de laatste race zag het er niet goed uit, we waren te langzaam."

Opgeven was echter geen optie, want er kan nog van alles gebeuren. Dat werd in Abu Dhabi ook bevestigd. "Ik bleef mijzelf vertellen dat er nog wat kan gebeuren. Je weet het nooit tot aan de laatste bocht. Dit gebeurt vaak tijdens een race."

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

6 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin