Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen lyrisch na perfect Red Bull-seizoen: "Hoop dat dit pas het begin is"

Max Verstappen en Red Bull zijn de wereldkampioen van 2022. Beide Formule 1-titels zijn binnen en Jos Verstappen kan niet meer onder de indruk zijn van zoon Max. Hij hoopt dat dit nog lang, heel lang kan doorgaan.

Het was zeker geen gemakkelijke overwinning voor Max Verstappen in de Verenigde Staten. Na een slechte pitstop viel de Nederlander terug tot achter onder meer Lewis Hamilton, maar in de slotfase van de race wist hij zijn voormalige titelrivaal af te troeven. De overwinning in Austin is genoeg voor de constructeurstitel. Twee weken na het binnenhalen van de coureurstitel zijn dus nu beide WK's beslist. Vader Jos Verstappen is lyrisch na de race op COTA. "We hebben het nog te moeilijk weggedaan. Ik wist wel dat hij nooit zou opgeven en natuurlijk was het bij die pitstop even moeilijk, maar op een gegeven moment kwam hij weer in een swing", zegt hij na afloop van de race tegen Viaplay . Het bandenmanagement van Verstappen is volgens vader Jos een zeer belangrijke factor geweest in de VS. "Hij kan wel heel hard gaan pushen, maar dan houden de banden het niet vol tot aan het einde. Dus hij moet echt opbouwen, wat hij ook gedaan heeft. Op een gegeven moment was hij er klaar voor. Dat hebben we gezien."

Jos Verstappen verbluft door seizoen van zijn zoon

Er staan nog drie races op de planning dit jaar, maar beide wereldtitels zijn de kant van Red Bull opgegaan. "Veel beter dan dit seizoen gaat het niet worden", oordeelt Jos. "Als je dertien wedstrijden kan winnen in een seizoen... dat is gewoon extreem. We hebben nog drie wedstrijden te gaan." In die drie wedstrijden gaat de jacht op de overwinningen vrolijk door, maar de titels zijn in ieder geval al binnen. Verstappen senior looft Red Bull. "Het is mooi om te zien, vooral voor het team. Ze hebben er ontzettend hard voor gewerkt. Het was een heel moeilijk weekend en ja, dan komt het perfect uit." Op de vraag of Verstappen junior nog jaren door kan gaan op deze manier hoeft Jos niet lang na te denken. "Ik hoop eerlijk gezegd dat dit pas het begin is", is zijn antwoord.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi