Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen lyrisch na perfect Red Bull-seizoen: "Hoop dat dit pas het begin is"

Max Verstappen en Red Bull zijn de wereldkampioen van 2022. Beide Formule 1-titels zijn binnen en Jos Verstappen kan niet meer onder de indruk zijn van zoon Max. Hij hoopt dat dit nog lang, heel lang kan doorgaan.

Jos Verstappen Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het was zeker geen gemakkelijke overwinning voor Max Verstappen in de Verenigde Staten. Na een slechte pitstop viel de Nederlander terug tot achter onder meer Lewis Hamilton, maar in de slotfase van de race wist hij zijn voormalige titelrivaal af te troeven. De overwinning in Austin is genoeg voor de constructeurstitel.

Twee weken na het binnenhalen van de coureurstitel zijn dus nu beide WK's beslist. Vader Jos Verstappen is lyrisch na de race op COTA. "We hebben het nog te moeilijk weggedaan. Ik wist wel dat hij nooit zou opgeven en natuurlijk was het bij die pitstop even moeilijk, maar op een gegeven moment kwam hij weer in een swing", zegt hij na afloop van de race tegen Viaplay.

Het bandenmanagement van Verstappen is volgens vader Jos een zeer belangrijke factor geweest in de VS. "Hij kan wel heel hard gaan pushen, maar dan houden de banden het niet vol tot aan het einde. Dus hij moet echt opbouwen, wat hij ook gedaan heeft. Op een gegeven moment was hij er klaar voor. Dat hebben we gezien."

Jos Verstappen verbluft door seizoen van zijn zoon

Er staan nog drie races op de planning dit jaar, maar beide wereldtitels zijn de kant van Red Bull opgegaan. "Veel beter dan dit seizoen gaat het niet worden", oordeelt Jos. "Als je dertien wedstrijden kan winnen in een seizoen... dat is gewoon extreem. We hebben nog drie wedstrijden te gaan."

In die drie wedstrijden gaat de jacht op de overwinningen vrolijk door, maar de titels zijn in ieder geval al binnen. Verstappen senior looft Red Bull. "Het is mooi om te zien, vooral voor het team. Ze hebben er ontzettend hard voor gewerkt. Het was een heel moeilijk weekend en ja, dan komt het perfect uit."

Op de vraag of Verstappen junior nog jaren door kan gaan op deze manier hoeft Jos niet lang na te denken. "Ik hoop eerlijk gezegd dat dit pas het begin is", is zijn antwoord.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"