Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Max denkt dat ik helemaal gek ben!"

Jos Verstappen staat dit weekend aan de start van de WRC-rally in België. Het is zijn eerste avontuur op het hoogste rallyniveau en zoon Max denkt er het zijne van!

Jos Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen

Nadat Jos Verstappen in het Belgische rallykampioenschap al wat ervaring op heeft gedaan, rijdt hij dit weekend in Ypres voor het eerst mee op het hoogste niveau. Aan de vooravond van de rally wordt hij gevraagd wat zoonlief Max Verstappen er eigenlijk allemaal van vindt.

Het antwoord is duidelijk: "Max denkt dat ik gestoord ben!", zo wordt hij geciteerd door Autosport. "Maar hij begrijpt het en hij kan er ook van genieten. Ik praat elke dag met hem aan de telefoon. Hij vindt het geweldig en zo lang ik plezier heb, geniet hij er ook van."

Max Verstappen snel

Jos vertelde eveneens over hoe Max hem tijdens een track day al had verslagen in de rallywagen. "Zodra je het gevoel hebt, maakt het niets uit welke auto je bestuurt. We hadden een track day en Max was heel snel. Ik had geen schijn van kans!"

Verstappen senior heeft er in ieder geval zin in. "Op elk moment is het spannend. Acht keer per dag. Het is zo spannend, want je kent het parcours niet en je moet luisteren."

"Het doel is om te finishen. Het is een lange weg, maar fysiek gezien moet het geen probleem zijn. Ik moet kalm blijven en finishen, want er zijn veel verschillende proeven. Dat is ook goed, daarvoor ben ik hier. Je moet de tijd nemen en je aanpassen aan wat er komt", aldus Jos.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent