Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Max denkt dat ik helemaal gek ben!"

Jos Verstappen staat dit weekend aan de start van de WRC-rally in België. Het is zijn eerste avontuur op het hoogste rallyniveau en zoon Max denkt er het zijne van!

Jos Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen

Nadat Jos Verstappen in het Belgische rallykampioenschap al wat ervaring op heeft gedaan, rijdt hij dit weekend in Ypres voor het eerst mee op het hoogste niveau. Aan de vooravond van de rally wordt hij gevraagd wat zoonlief Max Verstappen er eigenlijk allemaal van vindt.

Het antwoord is duidelijk: "Max denkt dat ik gestoord ben!", zo wordt hij geciteerd door Autosport. "Maar hij begrijpt het en hij kan er ook van genieten. Ik praat elke dag met hem aan de telefoon. Hij vindt het geweldig en zo lang ik plezier heb, geniet hij er ook van."

Max Verstappen snel

Jos vertelde eveneens over hoe Max hem tijdens een track day al had verslagen in de rallywagen. "Zodra je het gevoel hebt, maakt het niets uit welke auto je bestuurt. We hadden een track day en Max was heel snel. Ik had geen schijn van kans!"

Verstappen senior heeft er in ieder geval zin in. "Op elk moment is het spannend. Acht keer per dag. Het is zo spannend, want je kent het parcours niet en je moet luisteren."

"Het doel is om te finishen. Het is een lange weg, maar fysiek gezien moet het geen probleem zijn. Ik moet kalm blijven en finishen, want er zijn veel verschillende proeven. Dat is ook goed, daarvoor ben ik hier. Je moet de tijd nemen en je aanpassen aan wat er komt", aldus Jos.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

7 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf