© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: "Max gebruikt vaker zijn verstand in de race"

26 nov. 2018 20:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Het Formule 1-seizoen van 2018 kende duidelijk niet het begin waarop Max Verstappen had gehoopt. De jonge Red Bull-coureur was in de eerste paar races veelvuldig betrokken bij diverse incidenten en kreeg als gevolg daarvan bakken vol kritiek over zich heen. Ondanks dat hij zelf aangeeft niks te hebben veranderd, ziet zijn vader wel degelijk een verschil.

"Na die paar incidenten is Max duidelijk anders gaan rijden. Hij neemt minder risico's en gebruikt veel meer zijn verstand in de race, behalve gisteren dan, toen nam hij wel weer de nodige risico's, maar ik denk dat het verder goede acties waren", aldus Verstappen senior bij Ziggo Sport.

Ook tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi liet de Nederlander opnieuw een paar mooie inhaalacties zien. Onder meer in de beginfase vocht hij een verbeten gevecht uit met Force India-coureur Esteban Ocon.

"Natuurlijk begrijp ik wel dat Max het in die bocht probeerde, want in de jaren daarvoor haalde hij ook op die plek in. Wat ik niet snapte, is dat het de tweede keer ook weer lukte. Hij moest het daar ook wel doen natuurlijk, want als hij het op het rechte stuk doet, wordt hij op het tweede rechte stuk direct weer teruggepakt door Ocon. Hij moet het in een bocht doen waarin niemand het eigenlijk verwacht. Dat is ook direct het probleem waar hij het hele jaar tegenaan loopt."

Ondanks het moeizame begin ziet Verstappen senior duidelijk een steile leercurve bij zijn zoon. "Je ziet heel duidelijk dat hij dit jaar veel heeft geleerd en bijna alle wedstrijden super heeft gepresteerd, behalve aan het begin van het seizoen. Toen viel het gewoon de verkeerde kant op, want hij heeft nog nooit zo goed in zijn vel gezeten. Hij was ontzettend goed voorbereid, maar deed een paar acties die net mislukten. Het liep toen niet en dan heb je direct de wereldpers over je heen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen