Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Max is mentaal ijzersterk'

Max Verstappen krijgt de laatste weken veel kritiek te verwerken. De persoon die het dichtst bij hem staat, merkt echter op dat het hem maar weinig doet. Volgens vader Jos is Max mentaal dan ook ijzersterk.

"Ik merk ook na de crash in Baku helemaal niks aan Max" , zo laat Jos Verstappen in Spanje in gesprek met de Telegraaf weten. "Max is zelfs heel erg relaxed. We vlogen donderdag naar Barcelona, maar hij was zoals altijd zichzelf. Hij is onverstoorbaar en trekt zich de kritiek ook niet aan. Ik praat er wel over met Max, maar wat mensen schrijven en roepen raakt hem niet. Het irriteert hem natuurlijk wel, maar ook daar dealt hij goed mee."

De vraag of Max Verstappen zijn rijstijl moet aanpassen werd vaak gesteld, maar is aan dovemansoren gericht. Het gaat toch niet gebeuren, weet Verstappen sr: "Max weet heel goed wat hij kan. Daar hoeft hij niet aan te twijfelen. Hij gaat het dan ook echt niet anders aanpakken dan voorheen. Acties als in Baku maakte hij in het verleden ook, maar nu leggen mensen opeens de fout bij Max. Dat snap ik niet. Gelukkig maakt het Max ook niet uit. Die moet vooral eerlijk blijven naar zichzelf toe."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'