Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: "Max is niet veranderd, zijn auto is veranderd"

Jos Verstappen geeft toe dat hij af en toe een stuk nerveuzer is dan zijn zoon Max Verstappen. De oud-coureur is ervan overtuigd dat zijn zoon er alles aan zal doen wat hij kan doen om wereldkampioen te worden.

Er is nog één race te gaan in het 2021 Formule 1-seizoen. Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben een gelijk aantal punten en de coureur die de Grand Prix van Abu Dhabi wint zal dus tot wereldkampioen gekroond worden. Jos Verstappen hoopt uiteraard dat zijn zoon als winnaar uit de bus komt en is er ook van overtuigd dat hij er vol voor gaat. "Ik weet dat Max er alles aan zal doen om te bereiken waar we altijd van hebben gedroomd. Hij gaat er voor. Dat weet ik zeker!", zegt de oud-coureur in een video van sponsor Car Next . Veel F1-prominten roepen de laatste tijd dat ze vinden dat de Red Bull-coureur enorm gegroeid is, maar zijn vader is het daar niet mee eens. Verstappen senior vindt niet dat zijn zoon veel anders is dan voorheen, maar ziet wel één andere grote verandering. "Mensen zeggen dat Max veel veranderd is, maar ik vind niet dat hij veel veranderd is. Wat er is veranderd, is dat hij een betere auto heeft. Zijn houding en karakter is niet veel veranderd", aldus de oud-coureur.

Verstappen is nu al nerveus

Verstappen geeft toe dat hij af en toe peentjes zweet, veel meer dan zijn zoon. Die is juist heel relaxt ziet ook de oud-teamgenoot van Michael Schumacher. "Alle ogen zijn erop gericht en dat maakt het zenuwslopend, voor mij. Voor hem is het gewoon een nieuwe race. En hij zal zo snel gaan als dat hij kan en proberen om de race te winnen. Ik ben zijn vader en kan hem niet veel helpen dus daarom ben ik nu al nerveus", geeft Jos toe.

fK1kl10ZIYI

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"