Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Max kan nu een moeilijke periode afsluiten'

De overwinning van Max Verstappen tijdens de GP van Maleisië heeft vol los gemaakt. Niet alleen in Nederland, maar ook bij de familie Verstappen. Volgens vader Jos ging Max door een zware en moeilijke periode dit seizoen, maar kan hij dat nu eindelijk afsluiten door zijn zege.

Jos Verstappen kon zijn geluk niet op na de tweede overwinning van Max Verstappen. Verstappen senior was vooral blij voor zijn zoon, die eindelijk een zware periode kon afsluiten. "We hebben wel een paar gesprekken gehad dit seizoen" , erkent Jos tegenover Motorsport.com. "Maar dat is ook wel logisch denk ik, als je zo'n seizoen meemaakt." "Iedereen dacht dat Max dit jaar om het kampioenschap kon strijden en als dat niet blijkt te lukken is dat moeilijk te accepteren. Max heeft het daar heel moeilijk mee gehad" , voegt hij daar aan toe.

De overwinning kwam daarom op een heel goed moment, aldus Jos die genoot van de race van zijn zoon. "Hij had dit ook echt wel nodig. Niet alleen Max, maar het gehele team was hier aan toe. Je kon de opluchting en de blijdschap voelen bij iedereen." "De manier waarop hij Hamilton inhaalde was geweldig. Misschien deed Hamilton niet echt zijn best omdat hij aan het kampioenschap dacht, maar je kon zien dat de wagen ook heel sterk was. Hij heeft het echt verdiend" , looft Jos de prestatie van Max. Of Max dit jaar nog meer overwinningen gaat pakken weet Jos nog niet, al ziet het er wel goed uit. Motorvermogen blijft daarin een cruciale rol spelen. "De auto was heel sterk hier, maar het zal afhangen van de omstandigheden. Het helpt wel als je nog wat meer vermogen hebt, maar het ziet er goed uit" ,

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"