Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Jos Verstappen: 'Max laat Red Bull er beter uit zien dan ze zijn'

Jos Verstappen is duidelijk. Momenteel is Red Bull niet op het niveau van Mercedes. Max Verstappen komt alleen maar in de buurt van Lewis Hamilton omdat hij het absolute maximale uit zijn bolide perst, zo meent de oud-coureur en vader van de 11-voudig Grand Prix-winnaar.

Verstappen podium Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na vier races lijkt het op papier heel dicht op elkaar te zitten in de strijd om de Formule 1-wereldtitel. Max Verstappen en Lewis Hamilton verdeelden de vier overwinningen onderling, een voor Max, drie voor Lewis, maar zeker de laatste races heeft het er alle schijn van dat Mercedes haar oude, superieure vorm langzaamaan weer aanneemt.

In Portugal kon Verstappen het tempo van Mercedes niet volgen en ook in Spanje, waar hij weliswaar zo'n zestig ronden aan de leiding ging, beschikte Hamilton duidelijk over de snellere wagen. Tussendoor kreeg de Nederlander links en rechts wat kritiek te verduren, omdat hij wat foutjes zou hebben gemaakt in de openingsfase van het seizoen.

Vader Jos Verstappen ziet het anders. "Soms wil Max meer dan de auto kan", zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Dan komt hij misschien net buiten de baan waar het niet toegestaan is, al vind ik die regels met track limits sowieso vaak onduidelijk. Maar ik vind dat geen fouten. Je kan zien dat Max alles op alles zet", is hij trots.

"Na de race in Barcelona baalde ik enorm. Max reed het grootste gedeelte van de race op kop, maar was uiteindelijk kansloos voor de zege. Het enige dat Max kan doen is zo hard mogelijk rijden. En volgens mij laat hij dat wel zien. We hopen dat Red Bull snel met nieuwe updates komt, waardoor de auto beter gaat. Het kampioenschap is een marathon, dus we kunnen het nog omdraaien."

Tegelijkertijd is de teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, nog in geen velden of wegen te bekennen vooraan het veld. Hij weet nog niet uit de Red Bull te halen wat Max wel lukt. Jos Verstappen denkt dat de reden daarvoor duidelijk is. "Gasly, Albon en nu Perez, dat zijn echt geen pannenkoeken. Maar op de een of andere manier doet Max iets uitzonderlijks."

"Bij Red Bull zien ze ook hoe goed hij is. Misschien moet ik het niet zeggen, maar Max laat die auto er beter uitzien dan dat-ie daadwerkelijk is. Als je Max en Lewis in dezelfde auto zet, bestaat er voor mij geen twijfel wie er beter is. Maar wij hopen dat hij bij Red Bull het materiaal krijgt om het echt te laten zien", zo sluit vader Jos zijn verhaal af.

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen