© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: 'Max moet soms meer nadenken'

16 apr. 2018 20:50 Ruud Dimmers 2 reacties
Jos Verstappen was te gast bij Ziggo Peptalk en blikte terug op de GP van China waarin zoon Max een hoofdrol speelde. Jos was daarin kritisch op zijn zoon, die volgens hem soms moet nadenken.

Vader Verstappen wil dat Max slimmer gaat racen

Jos Verstappen vindt dat Max in China teveel risico nam. Bij zijn eerste actie op Lewis Hamilton wilde de Red Bull-coureur buitenom in bocht 7. Een actie die nooit had kunnen slagen volgens de voormalig F1-coureur. 

"Buitenom is altijd lastig en ligt veel rotzooi en je probeert het bij een wereldkampioen die heel goed is en ook nog eens in een Mercedes rijdt. Lewis die laat Max ook wat naar buiten gaan. Daar buitenom gaat ook niet. Dat was ook iets teveel."

"Deze inhaalactie vond ik niet zo verkeerd. Wat helemaal verkeerd was, dat was de actie met Vettel. Dat kon niet, dat was gewoon een inschattingsfout en kon gewoon niet."

Max Verstappen erkende na de race direct dat hij fout zat met zijn actie op Vettel. Volgens vader Jos was het een pijnlijk weekend voor zijn zoon.

"Ik zie Max morgen en we praten daar wel over. Het heeft heel veel pijn gedaan afgelopen weekend. Hier moet wel over gesproken worden, want dit kan niet. In sommige omstandigheden moet hij meer nadenken. Ik wil niet dat hij zijn rijstijl aanpast, want hoe hij met de start twee mensen passeert dat wil iedereen zien. Deze actie (Vettel red.) wil niemand zien en dat moet hij meer onder controle krijgen."

Jos heeft nog wel een advies voor Max: 'Hij moet meer nadenken". 

"Op een normale manier gaan we analyseren wat er gebeurt is, maar hij weet het zelf donders goed. Ik hoef het eigenlijk al niet meer te vertellen. Ik ben niet boos, maar teleurgesteld en de meeste pijn heeft hij zelf."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen