Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Max moet soms meer nadenken'

Jos Verstappen was te gast bij Ziggo Peptalk en blikte terug op de GP van China waarin zoon Max een hoofdrol speelde. Jos was daarin kritisch op zijn zoon, die volgens hem soms moet nadenken.

Jos Verstappen vindt dat Max in China teveel risico nam. Bij zijn eerste actie op Lewis Hamilton wilde de Red Bull-coureur buitenom in bocht 7. Een actie die nooit had kunnen slagen volgens de voormalig F1-coureur. "Buitenom is altijd lastig en ligt veel rotzooi en je probeert het bij een wereldkampioen die heel goed is en ook nog eens in een Mercedes rijdt. Lewis die laat Max ook wat naar buiten gaan. Daar buitenom gaat ook niet. Dat was ook iets teveel." " Deze inhaalactie vond ik niet zo verkeerd. Wat helemaal verkeerd was, dat was de actie met Vettel. Dat kon niet, dat was gewoon een inschattingsfout en kon gewoon niet."

Max Verstappen erkende na de race direct dat hij fout zat met zijn actie op Vettel. Volgens vader Jos was het een pijnlijk weekend voor zijn zoon. " Ik zie Max morgen en we praten daar wel over. Het heeft heel veel pijn gedaan afgelopen weekend. Hier moet wel over gesproken worden, want dit kan niet. In sommige omstandigheden moet hij meer nadenken. Ik wil niet dat hij zijn rijstijl aanpast, want hoe hij met de start twee mensen passeert dat wil iedereen zien. Deze actie (Vettel red.) wil niemand zien en dat moet hij meer onder controle krijgen." Jos heeft nog wel een advies voor Max: 'Hij moet meer nadenken". "Op een normale manier gaan we analyseren wat er gebeurt is, maar hij weet het zelf donders goed. Ik hoef het eigenlijk al niet meer te vertellen. Ik ben niet boos, maar teleurgesteld en de meeste pijn heeft hij zelf."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"