Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen: "Max testte al een belangrijk onderdeel voor 2021"

De droom van Red Bull om Max Verstappen tot jongste wereldkampioen te kronen viel in Imola in duigen. Mercedes domineert al het gehele seizoen en zelfs de theoretische kans op de wereldtitel is met vier races te gaan verkeken. De focus ligt nu dan ook volledig op het 2021-seizoen.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Mercedes-bolwerk bleek ook in 2020 veel te sterk voor de concurrentie en ook voor 2021 heeft de Duitse renstal de beste papieren. De reglementen blijven nagenoeg gelijk, wat in het voordeel van Mercedes is. Red Bull hoopt volgend jaar echt de volgende stap te kunnen zetten en put hoop uit het (steeds) kleiner wordende gat.

Zo ook Jos Verstappen, die niet tevreden is over de prestaties van Red Bull dit seizoen: "Het is een moeilijk seizoen. We zijn nu vier keer uitgevallen, waarvan drie keer in Italië. We komen wel iets dichterbij nu en de laatste race was spannend."

"De auto is wel wat verbeterd en we hopen dat ze voor volgend jaar een betere auto bouwen, zodat Max meer kans heeft om voor de titel te vechten."

Volgend jaar wijzigt een belangrijk punt aan de auto: de vloer. Max Verstappen reed tijdens de vrije training voor de Portugese Grand Prix met het nieuwe exemplaar: "Red Bull is in de windtunnel bezig om de auto voor volgend jaar te ontwikkelen. Daar krijgen ze gegevens uit en die wilden ze controleren met wat ze op het circuit meten. Vandaar dat Max met de nieuwe vloer, wat een belangrijk onderdeel van de auto is, reed in Portimao", vertelt Verstappen bij Peptalk.

Verstappen Sr. weet dat het niet eenvoudig zal worden om Mercedes in 2021 te verslaan en wil ook niet speculeren over de jaren daarna. "Laten we het maar van jaar tot jaar bekijken. Er zijn nieuwe kansen volgend jaar, maar we moeten de auto en de motor wel echt verbeteren."

"Ik weet dat er een nieuwe Honda-motor komt volgend jaar en die is nu al beter dan degene waar we nu mee rijden. Op dat gebied ziet het er wat positiever uit, maar de anderen staan ook niet stil."

Nico Hulkenberg staat op poleposition om het stoeltje van Alexander Albon over te nemen. Een uitstekende keuze?! Dit en veel meer in de RN365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes