Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen: "Max zit goed bij Red Bull, maar houden situatie kritisch in de gaten"

Max Verstappen is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Red Bull. De Nederlander rijdt dit jaar zijn honderdste Grand Prix, waarvan hij er tot op heden vijf wist te winnen. De kans dat er dit seizoen geen overwinningen toegevoegd worden acht vader Verstappen reëel.

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De combinatie Red Bull-Honda presteert in 2019 goed, maar moet het onderspit delven ten opzichte van het machtige Mercedes. Max Verstappen haalt alles uit zijn RB15, maar weet dat het niet genoeg is. Een situatie die frustrerend is voor de coureur, maar tevens de complexiteit van de Formule 1 aangeeft. Mercedes stevent af op een zesde wereldtitel op rij bij de coureurs én constructeurs.

"Je moet op het juiste moment bij het juiste team zitten. We hadden gedacht dat we dit jaar meer kans zouden maken, maar Mercedes heeft een betere motor én een betere auto. Door deze situatie is het mogelijk dat Max geen enkele race wint dit seizoen", laat Jos Verstappen optekenen in De Telegraaf.

"Hoewel het pas mei is en er binnen enkele races weer diverse updates op de auto zitten", houdt Verstappen senior hoop op een stormachtige ontwikkeling van Red Bull en Honda. "Max zit bij een heel goed team, maar we houden kritisch in de gaten welke kant het opgaat. Op termijn moeten we bij onszelf te rade gaan wat we de komende jaren gaan doen."

Het contract van Max loopt eind 2020 af bij Red Bull, waar zijn toekomst ligt is nog onbekend. Veel zal afhangen van de prestaties van Red Bull in de komende twaalf maanden en de nieuwe regels voor 2021. De Nederlander wordt frequent gelinkt aan het team van Mercedes, maar zekerheid dat de Duitsers ook na 2020 heersen in de Formule 1 is er allerminst.

"Vanaf 2021 zijn er nieuwe reglementen in de Formule 1. Dan moeten teams meer standaardonderdelen gebruiken en is de aerodynamica wezenlijk anders dan nu. Dan is het nog een gok welk team dan het beste is. Zoals het er nu naar uitziet is het goed voor Max om bij Red Bull te blijven", aldus Jos Verstappen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Het laatste Max Verstappen nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf