Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen na succesvol rally-debuut: "Dit is voor mij het allermoeilijkste"

Hij moest er door de coronapandemie enkele maanden langer op wachten dan gehoopt, maar afgelopen weekend maakte Jos Verstappen zijn rallydebuut. De vader van Max Verstappen deed dit meer dan verdienstelijk en was zelfs de snelste master.

Afgelopen zaterdag stond Jos Verstappen aan de start van de eerste ronde van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship (BRC), de Rally van Haspengouw (België). De debutant begon voortvarend aan de rally en bezette zelfs kortstondig de vierde plaats in het algemene klassement. Later in de dag zakte Verstappen Sr. door een foutje en in de lastige donkere omstandigheden terug tot de achtste positie. Na afloop blikt een zeer enthousiaste Jos op de website van Verstappen terug op zijn debuutrally. "Het was een waanzinnig leuke dag en ontzettend uitdagend. Ik kijk tevreden terug op mijn debuut." "Het doel was om plezier te hebben en om de rally uit te rijden en dat is gelukt. Natuurlijk valt er nog veel te leren voor me, ook wat betreft de samenwerking met mijn navigator. Alleen door vaak samen te rijden kan ik ervaring met pacenotes krijgen en kunnen we één worden." Jos die altijd alleen reed in zijn carrière, stipte dan ook meteen aan wat het moeilijkste voor hem was: "Het luisteren en verwerken van de notes."

Verstappen binnenkort wederom in actie tijdens een rally

Het rijden in de avonduren, waarin het donker was, vormde ook een uitdaging voor Verstappen. "Ik vond het echt heel moeilijk om die laatste proef in het donker te rijden. Het ontbrak me aan vertrouwen, omdat ik het niet meer goed zag. Ik heb wel vaker in het donker gereden, onder meer in Le Mans, maar naarmate je ouder wordt gaat het zicht in de nacht er niet op vooruit." "Het rijden met deze rally-auto is geweldig en ik heb ervan genoten", aldus een voldane Jos Verstappen die over drie weken, op 19 maart, wederom in actie komt. Dan kruipt hij achter het stuur van zijn Citroen C3 R5 voor de tweede ronde van het BRC.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China