Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen op de bres voor zoon: "Achteraf is het makkelijk praten"

Max Verstappen kende een ongelukkige Grand Prix van Mexico, waarin hij na een inhaalpoging op Valtteri Bottas een lekke band opliep en terugviel naar het achterveld.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Was Max Verstappen te gretig tijdens de Grand Prix van Mexico. Vader Jos Verstappen vindt in ieder geval van niet. Volgens hem is het te makkelijk om achteraf te zeggen dat zijn zoon zich in had moeten houden aan het begin van de race.

"Op vrijdag vielen de Pirelli-banden al na tien ronden uit elkaar. Daarom wisten we dat er tijdens de race ook snel problemen konden optreden met de banden en er niet veel tijd was. Daarom is het achteraf makkelijk praten, met de kennis dat het plots mogelijk was om de race bijna in zijn geheel uit te rijden op één set banden."

"Max heeft er het beste van proberen te maken, maar de lekke band heeft hem genekt", zo erkent ook Verstappen senior tegenover Ziggo Sport. "Bottas maakte een fout bij het ingaan van het stadion, dus Max had het momentum. De Fin zag hem komen, deed de deur open, liet Max voorbij, maar stuurde te snel weer terug naar binnen."

"Als dat niet was gebeurd, dan had Max kans gehad op de overwinning. Natuurlijk krijg je daar een sik van. We gaan om te winnen, dus dan baalt ook Max als een stekker. Hij wilde gewoon zo snel mogelijk naar voren toe. Dat Bottas te vroeg naar binnen stuurt, dat heb je niet zelf in de hand", aldus Jos.

Aankomend raceweekend hoopt Max Verstappen op het Circuit of the Americas in Austin, Texas, zich sportief te revancheren op een circuit waar hij, net als in Mexico, al jaren sterk voor de dag komt.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt teruggeblikt op het Mexicaanse Grand Prix-weekend.

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP