Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen over Red Bull: 'Dit houdt geen stand op deze manier'

De gifbeker voor Max Verstappen was nog lang niet leeg. Voor eigen fans viel de Nederlander al in de achtste ronde uit. Zowel Max als vader Jos Verstappen waren na afloop erg duidelijk: Er moet iets veranderen bij Red Bull.

Voor de camera's van Ziggo werd aan Jos Verstappen gevraagd hoe lang Max Verstappen dit nog volhoudt. "Niet denk ik. Dit is gewoon een flinke domper en ik merk het aan Max. Dit is gewoon ontzettend moeilijk voor hem." Wat kan Max nog veranderen om het tij te keren? " Max kan niets doen. Hij doet gewoon niets verkeerd. Nu krijg je weer die vragen of hij te hard omgaat met zijn materiaal. Dat is gewoon de grootste onzin. Hij kan het materiaal niet kapot maken. We weten allemaal wat er aan de hand is en dat is gewoon dat het materiaal niet goed genoeg is."

Op de vraag wat er kan veranderen richting de toekomst is Jos Verstappen erg duidelijk: Red Bull moet gaan presteren. Eventueel overstappen naar een ander team? " Nou dat is misschien even het verkeerde moment om die vraag te stellen, maar je gaat gewoon twijfelen. Ik merk aan Max dat hij dit zeer teleurstellend vindt en het is zeer moeilijk om je motivatie op te blijven brengen op deze manier. Hij doet het ontzettend goed tijdens de kwalificaties en was een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot." "Na zeven rondjes staat hij dan weer aan de kant. Dat mag niet gebeuren bij een topteam. Dit jaar is er niets meer te halen voor hem. Ik denk dat we even tot bedaren moeten komen en dan toch om de tafel moeten. Dit houdt geen stand op deze manier."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi