© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: 'Red Bull betere keuze dan Ferrari voor Max'

16 jan. 2018 18:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Max Verstappen werd in 2017 lange tijd gelinkt aan de teams van Mercedes en Ferrari. Uiteindelijk tekende Max een nieuw contract bij Red Bull.

Verstappen senior: 'Max prima op zijn plaats bij Red Bull'

De belangstelling voor Max Verstappen is altijd groot. Het Nederlandse wonderkind heeft een sprookjesachtige carrière en is pas 20 jaar oud. Daar waar Mercedes of Ferrari een serieuze optie leek, verlengde Verstappen zijn contract met Red Bull.

Een logische keuze volgens vader Jos Verstappen die samen met manager Raymond Vermeulen nauw betrokken was bij de keuzes van Max. 

"We hebben er veel over gesproken met Max. Red Bull heeft ons de kans in de F1 gegeven en dan moet je hun nu ook de tijd geven. We wilden geen foute keuze maken. Als je een topteam verlaat is het lastig terugkeren", laat Jos aan Autosport Plus weten.

De opties voor Verstappen zouden de topteams van Ferrari of Mercedes zijn geweest. Andere teams waren per definitie niet interessant omdat het een sportieve achteruitgang zou zijn. 

"Je zou naar Ferrari of Mercedes kunnen gaan. Ik denk dat Ferrari teveel druk met zich meebrengt voor een jonge coureur. Bij Mercedes is het afwachten, daar is het nu stabiel."

"We zijn blij met de stabiliteit. Bij Red Bull is alles relaxed en Max is dat ook. We zijn blij dat we hier rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen