Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen resoluut: "Red Bull moet op alle vlakken verbeteren"

Het Formule 1-jaar begon nog zo veelbelovend voor Max Verstappen en Red Bull. De Grand Prix van Bahrein ging weliswaar niet naar de Nederlander, maar toch leek het erop dat de Nederlander een op zijn minst gelijkwaardige auto had vergeleken met Mercedes. Na vier races lijkt dat steeds minder het geval, zo merkt ook vader Jos Verstappen.

Yamamoto Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na vier Grands Prix in 2021 staat Max Verstappen op één overwinning, terwijl Lewis Hamilton drie keer aan het langste einde trok. Na een veelbelovende seizoensstart leek het Mercedes-team de laatste twee races duidelijk de betere ploeg met de betere auto te zijn. In gesprek met De Telegraaf wordt vader Jos Verstappen gevraagd naar de seizoensstart, en of hij bang is voor een opnieuw dominant Mercedes-jaar.

"Ja, die angst heb ik wel", zo steekt hij van wal. "Na de wintertest en ook nog wel na het eerste raceweekend leek het erop dat Red Bull een heel goede auto had. Mercedes heeft het tij echter snel weten te keren. We moeten niet vergeten dat ze vorig jaar superieur waren. Er zijn wat aerodynamische veranderingen geweest, maar over het algemeen blijft die Mercedes een heel goede auto."

Max moet volgens zijn vader werkelijk alles uit zijn RB16B persen om in de buurt van Mercedes te kunnen blijven. "Je ziet op dit moment dat Mercedes een stuk minder bandenslijtage heeft. En ik denk ook dat Max meer op de limiet moet rijden. Puur om hen bij te kunnen houden. Daardoor vraagt hij veel meer van de banden", zo luidt zijn redenering.

Frustrerend, zo zou je kunnen zeggen. Maar bij Red Bull is men nog niet in de fase van frustratie aanbeland, vertelt de oud-coureur. "Binnen Red Bull is men nog niet gefrustreerd. Ze zeggen: het is nog een lang seizoen. Ik denk persoonlijk dat Mercedes in de kwalificatie ook een stuk sneller is, maar dat Max er zoveel uitperst dat het nog zo dicht op elkaar zit."

"Het verschil in de race zoals in de laatste wedstrijden is er ook op zaterdag", beweert Jos. "Max en zijn race-engineer slagen er toch in om alles uit die auto te halen over die ene, snelle ronde. In de race proberen ze dat ook. Maar ja, dan slijten de banden sneller."

De wetenschap dat Red Bull normaal gezien gedurende het seizoen erg sterk is in het doorontwikkelen van de wagen, biedt vader Jos nog enig soelaas. "Dat is het enige waar we ons aan vast kunnen houden. Laat één ding duidelijk zijn: Red Bull, Honda en Max willen ontzettend graag en doen er alles aan om het kampioenschap naar zich toe te trekken."

"We zien de gedrevenheid bij iedereen, maar het is op dit moment nog niet goed genoeg. Ze moeten echt nog een stap maken. Het liefst zo snel mogelijk, want de achterstand moet niet te groot worden. Op alle vlakken moeten we verbeteren. Er moet ook gekeken worden naar de strategie, daar hebben we het in Barcelona denk ik ook laten liggen. Het was dat Max direct Lewis inhaalde, anders was hij zo bij Max weggereden. Dat zei Max zelf ook."

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen