Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Taak van Raymond en mij is om Max een winnende auto te geven'

De carrière van Max Verstappen gaat als een komeet. Pas 20 jaar, al drie seizoenen in de Formule 1 achter de rug en talloze records verbroken. Als het aan vader Jos ligt dan is dit pas het begin.

Jos Verstappen besteedde een groot deel van zijn leven aan het trainen van zoon Max. Van kinds af aan ging alle aandacht daarbij naar het klaarstomen van het mega talent voor de Formule 1. Sinds Max de Formule 1 heeft bereikt is de rol van vader Jos veranderd. Hoe ziet zijn rol in de toekomst eruit? "We willen wereldkampioen worden met Max, wedstrijden winnen en de wereld veroveren. Max heeft prioriteit en we doen dat met zijn drieën: Raymond (manager red.), Max en ik." "We moeten zorgen dat hij in een winnende auto blijft zitten zitten, zodat we kunnen bereik wat we willen bereiken. Dat is mijn doel. Ik denk dat we nu halverwege zijn. Het wordt nog veel groter, want Max maakt zo'n indruk." " Ik denk niet dat we weten wat er op ons afkomt. Het ziet er nu goed uit, dus we hebben er zin in", laat Jos Verstappen op de officiële Verstappen site weten.

Jos zal ook in 2018 weer bij veel races aanwezig zijn. De relatie tussen vader en zoon is zeer sterk en Max ziet zijn vader ook als een sparringspartner. "Ik denk dat ik bij veel races aanwezig ben. Daar spreek ik met mensen, loop over het circuit en zie dingen in de garage. Ik praat veel met Max en bespreek alles met hem, wat ik zie en hoe ik het zie." " Dat zal altijd gebeuren, ook over vijf jaar nog. Ik denk dat het goed is dat je mensen om je heen hebt die het spelletje begrijpen. Max krijgt er natuurlijk ook steeds meer verstand van, maar om altijd iemand bij je te hebben om meer te sparren, overleggen of discussiëren, dat is de perfecte combinatie. Jos Verstappen is Red Bull nog altijd dankbaar voor de kans die zij Max boven in de Formule 1. Spijt van de keuzes die hij samen met Raymond en Max maakte heeft hij dan ook allerminst. "Ik denk niet dat Max anders in 2015 in de Formule 1 had gereden en denk niet dat hij dan ook bij een topteam had gereden. Voor ons heeft het allemaal goed uitgepakt. We zitten bij een topteam en Max heeft al een aantal wedstrijden gewonnen. Ik denk dat we de goede keuze hebben gemaakt."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'