Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen teleurgesteld in Red Bull: "Er zijn punten voor Max weggegooid"

Jos Verstappen baalt van de strategische keuzes bij Red Bull tijdens de GP van Monaco. De vader van Max Verstappen denkt dat zijn zoon voor de overwinning had kunnen strijden en meer punten had kunnen scoren dan wat de P3-finish hem opleverde.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen was nog enigszins tevreden over zijn podiumfinish in Monaco, maar vader Jos Verstappen is niet te spreken over de zevende ronde van het Formule 1-kampioenschap. Verstappen senior vindt dat er een beter resultaat in zat, mogelijk zelfs de overwinning. "Als vader baalde ik ook van de race", zegt hij in zijn column voor Verstappen.com.

"De derde plek van Max vond ik heel teleurstellend. We hebben allemaal kunnen zien dat het een moeilijk weekend voor hem was. Dat begint met de auto, die simpelweg nog niet de karakteristiek heeft voor zijn rijstijl. Max heeft bij de vooras veel te weinig grip. En juist in Monaco, met al die korte bochtjes, heb je een auto nodig die heel snel draait. Dat was gewoon moeilijk."

Jos Verstappen: 'Gekozen Red Bull-strategie was teleurstellend'

Jos is blij voor het resultaat bij Red Bull - Sergio Perez won de race in Monaco - maar vindt tegelijkertijd dat Max meer uit de race had kunnen halen, als hij daarvoor wat hulp kreeg van de Oostenrijkse renstal. "Red Bull heeft een goed resultaat neergezet, maar tegelijkertijd weinig invloed uitgeoefend om Max naar voren te helpen."

Verstappen won één plaats tijdens de GP van Monaco, maar dat is volgens vader Jos te danken aan een fout van Ferrari bij de pitstop van Charles Leclerc. "De kampioenschapsleider, Max dus, is in die zin niet geholpen door de gekozen strategie. Het viel nu volledig de kant van Checo op. Dat was voor mij teleurstellend en ik had voor de kampioenschapsleider graag anders gezien."

Red Bull nam bij Perez de 'gok' om een vroege pitstop te maken, maar Jos legt uit dat bij andere coureurs, waaronder Pierre Gasly, al was te zien dat de overstap van full wets naar intermediates goed uitpakte.

"Ik had graag gezien dat ze voor Max waren gegaan, maar ik ben natuurlijk niet helemaal objectief. Ik denk dat er hier tien punten van Max zijn weggegooid. Zeker met de twee uitvalbeurten die we hebben gehad, hebben we ieder puntje hard nodig. Vergeet niet dat Ferrari op dit moment een betere auto heeft, zeker in de kwalificatie."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

65 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels