Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen trots: "Max had een kans en pakte die"

Vader Jos Verstappen gaf halverwege de race geen stuiver meer voor de kansen van zoon Max, maar zag hoe de Red Bull-coureur zijn enige kans met beide handen beetpakte.

Vader Jos Verstappen was na afloop vanzelfsprekend uitzinnig van vreugde. De voormalig F1-coureur was dankbaar dat de Safety Car op de baan kwam, waardoor Verstappen een gouden kans kreeg om aan te vallen. "Ik ben erg trots en blij. Natuurlijk kwamen we door de safety car in deze situatie terecht, maar dan moet je het nog wel even doen", vertelt hij aan Sky Sports "Red Bull had de perfecte strategie, ze riepen hem naar binnen. Ze doen veel dingen erg goed en ik denk dat Max de rijder van het jaar was en de titel verdiende."

"Max Verstappen zal altijd blijven vechten"

De vechtersmentaliteit en de uitstekende call van Red Bull zorgde ervoor dat Max in de slotronde aan kon vallen bij Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur liet er geen gras over groeien en verschalkte zijn rivaal. "Ik denk dat het hele team zich zorgen maakte want ze kenden de snelheid van Mercedes, maar Max bleef vechten. Hij zal altijd blijven vechten, dat zit in zijn DNA en dat heeft hij vandaag ook gedaan. Max zei dat hij iedere ronde voluit reed en toen kreeg hij een kans en die verzilverde hij."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'