Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen trots op zoon, maar waakt voor 'spelletjes' van Mercedes

Vanuit zijn woonkamer in Nederland zag Jos Verstappen toe hoe zijn zoon in Monaco vanaf de eerste meters aan de leiding ging afstevende op een overwinning in een van de mooiste races in de Formule 1. Het was nagelbijten voor de vader van Max Verstappen, die beseft dat zijn zoon iets moois heeft neergezet.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de uitvalbeurt van Charles Leclerc kon Max Verstappen de Grand Prix van Monaco dominant naar zich toe trekken. De Nederlander leidde de race in principe van start tot finish, maar toch was het voor vader Jos razendspannend, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Voor een vader zijn dit niet de mooiste races om te kijken. Ik heb van spanning thuis wel een kilometer afgelegd", vertelt de vader van de Red Bull-coureur. "In Monaco rijden ze zo dicht op de vangrail, soms scheelt het maar een paar centimeter. Ik vond het niet zo fijn om de beelden aan boord van Max te zien. Dan ga ik toch maar even naar het toilet."

De overwinning van Verstappen in Monaco was er niet zomaar eentje en dat merkt Jos ook. Bovendien gaat zijn zoon na afloop van het raceweekend in het prinsdom aan de leiding van het WK. "Dat is heel apart, net als winnen in Monaco. Ik merk het aan de mensen om ons heen, het is toch wel een heel speciale race."

"Ik had een beetje hetzelfde gevoel als bij de eerste zege van Max, in Barcelona. Dat was nog wat specialer, maar als hij dan in Monaco wint en je ziet hem daar staan, dan is dat wel een emotioneel moment", zo is vader Verstappen trots.

Toch moet de focus al snel weer worden verlegd naar de volgende races, want de oorlog met Mercedes is nog niet gewonnen. "Normaal gezien is Mercedes nog in het voordeel", oordeelt de voormalig coureur. "Zij zeggen altijd dat Red Bull de favoriet is, maar dat spelletje spelen ze de hele tijd. Wij weten wel beter. Dit is een geweldig weekeinde geweest, maar we moeten hard blijven werken. Het is niet klaar nu, we mogen niet verslappen", aldus Verstappen.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"