Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Jos Verstappen velt oordeel over felle titelstrijd tussen zijn zoon en Hamilton

Jos Verstappen ziet hoe zich een unieke kans voordoet voor zijn zoon om de Formule 1-wereldtitel te veroveren. Voorlopig is het nog wel heel spannend in de strijd tussen de volgens hem gelijkwaardige Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Jos Max Verstappen bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na acht races staat Max Verstappen met vier overwinningen bovenaan in de strijd om de Formule 1-wereldtitel. Zijn vader kijkt soms nagelbijtend toe, maar afgelopen weekend kon hij relaxed blijven en zien hoe zijn zoon tijdens de GP van Stiermarken zonder problemen naar de overwinning reed. Vorige week was dat wel anders, zo vertelt hij bij Sport1.

"Deze wedstrijd was beter voor mij dan de GP van Frankrijk. Toen was mijn hartslag veel hoger dan die van Max. Deze zondag was het eenvoudiger en zag het er goed uit. Het gat tussen Max en Lewis was groter. Je hoopt dan altijd dat alles goed gaat, we hebben in Bakoe gezien dat het altijd spannend blijft", zo doelt hij op de klapband waar Verstappen toen mee te maken kreeg aan het einde van de race.

Natuurlijk geeft Jos zijn zoon nog altijd feedback, maar of hij het echt nog nodig heeft? "We praten voor de wedstrijd altijd via de telefoon. Ik zeg hem altijd dat hij gas moet geven, maar ook op moet passen en in dit geval naar boven moet blijven kijken. Het had immers ook zomaar kunnen gaan regenen. Max heeft het perfect gedaan", zo concludeert Jos Verstappen.

Na acht races is het wel duidelijk dat Verstappen absoluut meestrijdt om de wereldtitel. De kans is er, zo oordeelt Jos. "Het is lastig zeggen hoe de titelstrijd zal lopen, maar voor ons is dit jaar een kans. Ik geloof dat Red Bull er alles aan zal doen om die kans te grijpen en dat is goed voor ons. We hebben vanaf het begin van het jaar een goede auto gehad. Goede downforce en een goede motor. Alles was vanaf de eerste race beter dan vorig jaar en gelijkwaardig aan Mercedes. De upgrades werken goed. In de Red Bull-fabriek hebben ze goed werk geleverd", zo is hij complimenteus.

Sergio Perez draagt zo nu en dan ook zijn steentje bij aan het Red Bull-succes, maar hij moet wel nog een klein stukje beter, oordeelt Verstappen senior. Vooral op zaterdag. "De samenwerking gaat goed. Perez moet in de kwalificatie nog wat winnen, zodat hij er dichter bij staat. Tijdens de races is hij sterk. In Frankrijk was hij zeer goed. Dit weekend was het minder, dat zag je al in de training. Dit was pas zijn zevende race, ik denk dat hij nog zal verbeteren. Tot op heden doet hij het prima."

In de titelstrijd is ervaring een veelgehoord thema. Met zijn vele jaren van dienst zou Hamilton het verschil op ervaring kunnen maken, maar Jos Verstappen denkt niet dat dat de doorslag zal geven. "Natuurlijk heeft Lewis veel ervaring, maar voor Max is het ook al zijn zevende seizoen - zijn zesde bij Red Bull. Dat gaat erg goed. Hij heeft al zes jaar met zijn engineers samengewerkt, dus ik voorzie wat dat betreft geen problemen."

Op de baan zijn de twee volgens Jos Verstappen gelijkwaardig aan elkaar, oordeelt hij. "Ik denk dat Lewis en Max gelijkwaardig zijn. Het is erg moeilijk om te vergelijken, aangezien ze niet in dezelfde auto rijden. We hebben een goede auto, maar de Mercedes is ook erg sterk. Deze zondag zagen dat Max zeer constant was, zeker in zijn eerste stint. De rondetijden lagen continu binnen een tiende van een seconde van elkaar. Het is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat Max en Lewis op dit moment de twee beste coureurs zijn", aldus de voormalig coureur.

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend