Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen vermoedt goedmakertje voor zoon Max van FIA

Het was nog even spannend of de Grand Prix van Abu Dhabi nog werd herstart na de safety car in de slotfase van de race. Een ronde voor het einde zwaaide dan toch de groene vlag. Jos Verstappen heeft een donkerbruin vermoeden waarom daarvoor gekozen is.

Verstappen Max Jos Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Vrijwel de hele race kon Lewis Hamilton onbedreigd aan de leiding rijden en zo steeds dichter bij zijn achtste wereldtitel komen. Jos Verstappen voelde de bui ook al hangen. "Ik moet zeggen, na vijf rondjes had ik ook wel verwacht: dit gaat hem niet meer worden", zegt hij in gesprek met onder meer RacingNews365. "Toen ben ik weggelopen en ben ik boven in een hokkie gaan zitten voor de televisie, lekker alleen."

Gedurende de race zag vader Jos echter steeds meer kans op de overwinning. "Toen kwam die safety car en dan weet je dat alles gaat veranderen. Maar ja, dan krijg je ineens weer het bericht dat de auto's er niet tussenuit gaan. Dat was dan wel weer ongelooflijk, want dat heb ik in mijn beleving nog nooit meegemaakt. Maar uiteindelijk hebben ze in mijn ogen de juiste beslissing gemaakt door nog één ronde te racen. En dan weet je wat er gaat gebeuren."

FIA-incident door eerder momentje Verstappen en Hamilton?

In de openingsronde van de race probeerde Verstappen, na het verliezen van de leiding aan Hamilton, zijn titelrivaal in te halen. Dit mislukte echter, waarna Hamilton van de baan schoot en een deel van de bocht afsneed. De FIA oordeelde dat er geen verder onderzoek nodig was naar het incident. "Persoonlijk vond ik dat unfair", vindt Verstappen senior. "Als Max naast de baan komt, moet hij een plek teruggeven en krijgt hij een straf van vijf seconden.

"Nu wordt er niet eens naar gekeken? In mijn ogen kan dat niet", vervolgt Jos. De FIA heeft volgens hem hierdoor eerder de race laten hervatten. "Ik denk dat ze daarom die beslissing hebben genomen om later nog te gaan rijden, dat denk ik echt."

Ook interessant:

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

43 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"