Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen vermoedt goedmakertje voor zoon Max van FIA

Het was nog even spannend of de Grand Prix van Abu Dhabi nog werd herstart na de safety car in de slotfase van de race. Een ronde voor het einde zwaaide dan toch de groene vlag. Jos Verstappen heeft een donkerbruin vermoeden waarom daarvoor gekozen is.

Vrijwel de hele race kon Lewis Hamilton onbedreigd aan de leiding rijden en zo steeds dichter bij zijn achtste wereldtitel komen. Jos Verstappen voelde de bui ook al hangen. "Ik moet zeggen, na vijf rondjes had ik ook wel verwacht: dit gaat hem niet meer worden", zegt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Toen ben ik weggelopen en ben ik boven in een hokkie gaan zitten voor de televisie, lekker alleen." Gedurende de race zag vader Jos echter steeds meer kans op de overwinning. "Toen kwam die safety car en dan weet je dat alles gaat veranderen. Maar ja, dan krijg je ineens weer het bericht dat de auto's er niet tussenuit gaan. Dat was dan wel weer ongelooflijk, want dat heb ik in mijn beleving nog nooit meegemaakt. Maar uiteindelijk hebben ze in mijn ogen de juiste beslissing gemaakt door nog één ronde te racen. En dan weet je wat er gaat gebeuren."

FIA-incident door eerder momentje Verstappen en Hamilton?

In de openingsronde van de race probeerde Verstappen, na het verliezen van de leiding aan Hamilton, zijn titelrivaal in te halen. Dit mislukte echter, waarna Hamilton van de baan schoot en een deel van de bocht afsneed. De FIA oordeelde dat er geen verder onderzoek nodig was naar het incident. "Persoonlijk vond ik dat unfair", vindt Verstappen senior. "Als Max naast de baan komt, moet hij een plek teruggeven en krijgt hij een straf van vijf seconden. "Nu wordt er niet eens naar gekeken? In mijn ogen kan dat niet", vervolgt Jos. De FIA heeft volgens hem hierdoor eerder de race laten hervatten. "Ik denk dat ze daarom die beslissing hebben genomen om later nog te gaan rijden, dat denk ik echt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi