© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen verwacht goede start van Red Bull in 2019

27 nov. 2018 08:00 Wanda Bisschop 1 reacties
Met elf podiumplekken en twee overwinningen kan Max Verstappen met een tevreden gevoel terugkijken op zijn vierde jaar in de Formule 1. Vooral in de tweede seizoenshelft was de Red Bull-coureur de enige die nog enigszins in het spoor van Lewis Hamilton kon blijven. Volgend seizoen hoopt het Oostenrijkse team eindelijk eens een vliegende start van het seizoen te maken.

Lewis Hamilton wordt door velen gezien als de beste coureur van 2018. De Brit veroverde in zijn Mercedes zijn vijfde wereldtitel en haalde een hoog en constant niveau. Volgens Jos Verstappen ligt dat ook voor een deel aan de kracht van zijn bolide.

"Of Hamilton ook de beste coureur is? Hij rijdt natuurlijk in een veel snellere auto, waardoor hij bijna elke race van de eerste startrij kan starten. Lewis rijdt gewoon van kop af aan weg en hoeft minder risico's te nemen. Dan ben je al snel de betere coureur, maar hij heeft ook absoluut de betere auto", aldus Verstappen senior bij Ziggo Sport.

Ook in dit Formule 1-seizoen kwam de RB14 opnieuw snelheid tekort waardoor het lastig is om op alle circuits competitief te zijn. Volgens de voormalig Formule 1-coureur moet zijn zoon het gebrek aan motorvermogen en rechtelijnsnelheid in iedere race compenseren. "De auto van Max is op zich heel goed, maar komt snelheid tekort. Daardoor moet hij iedere race extra risico's nemen om op het podium te komen. Dat zag je ook duidelijk terug in Abu Dhabi, hij moet verschillende acties ondernemen om toch als derde te eindigen."

Ondanks het moeizame begin is Red Bull er in geslaagd om de auto dit seizoen goed door te ontwikkelen waardoor de Oostenrijkse renstal zeker in de laatste paar races kon strijden met Mercedes en Ferrari.

Ook Verstappen senior is vol lof over Red Bull, maar hoopt ook dat ze er in 2019 vanaf de openingsrace direct goed bij zullen zitten. "Natuurlijk wordt er intern veel gesproken over het nieuwe seizoen, maar het is voor Red Bull niet zo gemakkelijk. Ze kunnen wel meer downforce vinden, maar ze moeten nu eenmaal rekening houden dat ze een auto hebben met minder vermogen. Zeker aan het begin van het seizoen lopen ze daar altijd tegenaan, dan zien ze waar ze staan en weten ze wat ze moeten doen. "

De komst van motorleverancier Honda moet daar verandering in brengen. Als de RB15 beschikt over een krachtigere motor geeft dit de ontwerpers van Red Bull ook meer vrijheid. "Hopelijk gaat het met de Honda-motor vanaf het begin een stuk beter. Wat ik zo hoor in de wandelgangen is iedereen super enthousiast waardoor ik verwacht dat ze er in de eerste race direct goed bij zitten", blikt Verstappen vooruit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen