© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: 'Volgend jaar winnen, anders wordt het moeilijk verhaal'

25 jul. 2017 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor het eerst in de carrière van Max Verstappen zit er de stijgende lijn niet in qua resultaten. De Nederlander ging als een komeet, maar in 2017 blijven prachtige resultaten uit doordat Red Bull tekort komt ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Een scenario wat nieuw is voor Max.

Max Verstappen moet er aan wennen dat hij nu even niet kan winnen

In 2017 zit het Max Verstappen erg tegen. Daar waar vorig seizoen alles zijn kant op leek te vallen, lukt het dit jaar nog niet zo. De vorm is er wel, getuige ook de tussenstand in het kwalificatieduel, maar de Red Bull liet de Nederlander veel te vaak in de steek. Mooie resultaten gingen in rook op en pas een keer zagen we Max op het podium.

Voor het eerst in zijn carrière zit er geen opgaande lijn in de resultaten. Dat is iets waar Max volgens vader Jos verstappen aan moet wennen, laat hij aan het TV-programma Slipstream weten.

"Max gaat wel makkelijk om met zijn tegenslagen. We praten veel met elkaar en de afgelopen week ben ik de hele tijd met hem op pad geweest. Het is ook niet zo dat Max de fouten maakt, in mijn tijd was het juist zo dat ik de fouten maakte. Max doet eigenlijk alles goed, maar hij is wel een aantal races uitgevallen."

De teleurstelling om niet te kunnen winnen is nieuw voor Max
Jos Verstappen
© Red Bull Contentpool

Na drie uitvalbeurten op rij was er in Engeland de opluchting dat Max de finish weer eens wist te halen. Blij met het resultaat was de Nederlander niet, omdat de achterstand op Ferrari en Mercedes erg groot was.

"In Engeland ging het op zich goed en werd hij vierde, maar we komen wel snelheid tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Hij zit wel goed in zijn vel, maar Max wil winnen. De teleurstelling om niet te kunnen winnen, dat is iets wat hij nog nooit mee heeft gemaakt in zijn carrière. Winnen is nu even niet aan de orde," laat Jos weten.

Jos Verstappen gaat niet in op de geruchten omtrent de toekomst van zijn zoon, maar laat wel weten dat er dingen moeten veranderen bij Red Bull.

"Ik denk wel dat we volgend jaar moeten winnen anders wordt het een moeilijk verhaal."

Manager Vermeulen gaf eerder al aan dat Max Verstappen het liefste wil winnen met Red Bull, maar dat het geduld niet oneindig is.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen