Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Wedstrijdleider moet ontslagen worden!'

Vader Jos Verstappen kon zich totaal niet vinden in de beslissing van de wedstrijdleiding. Max Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden en verloor daardoor een derde plaats.

Op Twitter liet Jos Verstappen zich al gelden en maakte hij de wedstrijdleiding met de grond gelijk. In een interview met Ziggo Sport deelde hij zijn ongenoegen nogmaals. " Dit zou afkomen van wedstrijdleider Charlie Whiting. Die zou dan direct zijn ontslag moeten krijgen. Belachelijk dit! "Ik vind dit gewoon niet normaal. Als iedereen een straf zou krijgen die met vier wielen buiten de witte lijn zou rijden, dan was de uitslag heel anders."

Jos Verstappen vraagt zich hardop af wat de Formule 1 nu echt wil. Racen of treintje rijden? "Wat willen ze in de Formule 1? Willen ze racen of file gaan rijden? De enige die echt racet is Max. Dit is wat het publiek wil zien. Ik ben echt boos en vind het een belachelijke beslissing van de Formule 1." "Ik heb met Mika Salo (voormalig F1-coureur en nu steward) contact gehad en het was een beslissing van Charlie Whiting. Als ze Max hiervoor straffen, dan moeten ze iedereen straffen hiervoor."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'