© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen wil nog niet denken aan wereldtitel voor Max in 2018

29 jul. 2017 20:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen voldoet niet aan de verwachtingen van Jos en Max Verstappen. De hoop was er dat Red Bull mee kon strijden om de zeges en misschien wel de titel. In de praktijk moet het team genoegen nemen met een derde plaats in het WK en lijdzaam toezien hoe Ferrari en Mercedes strijden om de titel.

Max Verstappen moeten hopen op goede RB14 en Renault-motor

Jos Verstappen was in Hongarije weer aanwezig bij het team van Red Bull. Als eerste Nederlander veroverde hij in 1994 een fraaie podiumplaats. Verstappen senior werd destijds derde in de Benetton. Zoon Max wist al een vierde en vijfde plaats te behalen op de Hungaroring en gaat morgen voor het podium.

Een zege lijkt er niet in te zitten en juist dat is teleurstellend voor de familie Verstappen. Eind 2016 leek Red Bull in een prima vorm te verkeren en stond Max Verstappen frequent op het podium. Het moest alleen haar meerdere nog erkennen in Mercedes, maar de verwachtingen waren hooggespannen voor het nieuwe seizoen.

"We hadden er meer van verwacht," laat Jos Verstappen aan Motorsport.com weten.

De verwachtingen voor de tweede seizoenshelft zijn niet bijzonder hooggespannen bij vader Jos.

"We moeten afwachten, we zitten er dichterbij maar het is tot dusver niet het seizoen geworden waarop we gehoopt hadden. Ik denk niet dat de tweede seizoenshelft daarin veel verandering gaat brengen."

We hadden er meer van verwacht
Jos Verstappen over 2017
© Getty Images / Red Bull Contenpool

Red Bull heeft de wereldtitel al lang uit haar hoofd gezet maar blijft de RB13 ontwikkelen. Te meer omdat de regels voor 2018 nauwelijks veranderen. Alles wat het team dit seizoen nog kan leren kan het gebruiken bij de ontwikkeling van de RB14 voor volgend seizoen. Dat is het seizoen waarin het moet gebeuren, want presteert het team dan wederom niet naar behoren dan is de kans erg groot dat Max Verstappen overstapt naar de concurrentie.

"Het blijft afwachten, want de F1 is erg competitief. Als Red Bull een goede auto bouwt is er ook nog meer vermogen van Renault nodig. Dan komt het goed en anders niet."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen