Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen ziet Max met overmacht winnen: "Dan wordt 't alleen maar makkelijker"

Het moet raar lopen wil Max Verstappen dit seizoen niet worden gekroond tot wereldkampioen in de Formule 1. Dat erkent Jos Verstappen, die echter wel de gebruikelijke 'maar' laat klinken.

SI202209110374 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Jos Verstappen staat dit weekend aan de start aan de Rally van Hellendoorn, een voor hem nieuw evenement in een sowieso voor hem nog redelijk nieuwe discipline. Voor het eerst rijdt hij in nacht: "Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Zeker als je wat ouder bent, zie je wat minder, maar ik probeer me aan te passen aan de omstandigheden."

Verstappen kijkt uit naar die nieuwe uitdaging, maar kijkt ook uit naar de tweede Formule 1 wereldtitel van zoon Max. Hij erkent dat die titel zo goed als binnen is, maar houdt toch een slag om de arm: "Het ziet er met zijn voorsprong heel goed uit, maar het moet nog wel gebeuren. Iedereen is klaar voor de titel, maar het blijft spannend."

Áls hij maar wereldkampioen wordt

Aan voorspellingen waar of wanneer Verstappen daadwerkelijk kampioen wordt, waagt hij zich niet. Dat acht hij ook totaal niet relevant: "Het belangrijkste is dat het gebeurt, desnoods tijdens de laatste race."

Wel hoopt Verstappen sr. erbij aanwezig te zijn. Daarom vliegt hij sowieso mee naar Singapore, om daar de balans na de race op te maken. Mogelijk vliegt hij dan met zijn zoon mee door naar Japan.

Max Verstappen won nu vijf Grands Prix op rij en vader Jos verwacht Max nog vaker te zien winnen. Dat is voor hem een redelijk logisch gegeven als hij terugblikt op enkele van zijn recente optredens, waarin hij races won vanaf P7, P10 en zelfs P14: "Start hij een keer op de eerste startrij, dan wordt dat alleen maar makkelijker. En dat is alleen maar mooi."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

4 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend