Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 2

F2-coureur Correa uit kunstmatige coma, nog wel grote zorgen om benen

Gematigd positief nieuws vanuit Engeland. Juan Manuel Correa, die na een crash tijdens de Formule 2-hoofdrace op het circuit van Spa-Francorchamps zwaar gewond raakte, is na ruim twee weken uit zijn kunstmatige coma gehaald, zo meldt zijn familie middels een statement.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Door toedoen van het verschrikkelijke ongeluk op het Circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Formule 2-hoofdrace op 31 augustus, liet Anthoine Hubert het leven en raakte Juan Manuel Correa zwaargewond aan beide benen en licht gewond aan zijn rug. In België werd hij met succes geopereerd, waarna hij op 4 september naar een ziekenhuis in Londen werd vervoerd, om daar te beginnen aan zijn herstel.

Bij aankomst in Engeland traden er echter complicaties op en constateerden de doktoren een ernstige longaandoening, genaamd ARDS, bij de Amerikaan. Om die reden werd hij destijds in een kunstmatige coma gebracht, waar hij afgelopen vrijdag na ruim twee weken door de dokteren uit is gehaald. Bovendien heeft de Amerikaan geen 'ECMO-machine' meer nodig en kunnen zijn longen zelfstandig functioneren, zo melden zijn ouders via een statement.

"Dit is positief nieuws en een stap in de juiste richting, maar Juan Manuel bevindt zich nog steeds in een race tegen de klok. Hij is bij bewustzijn, maar nog niet volledig wakker. Volgens de doktoren kan dit door toedoen van de nasleep van de kunstmatige coma nog enkele dagen duren. Ze hebben eveneens gezegd dat onze zoon medisch gezien nog steeds erg kwetsbaar is. Zijn toestand is niet meer kritiek, maar nog steeds serieus."

"De prioriteit ligt nu bij de schade aan het onderlichaam van Juan Manuel, die op de spoedoperatie direct na de crash na, nog niet is behandeld. De doktoren bevinden zich in een race tegen de klok, om ervoor te kunnen zorgen dat de schade aan het onderlichaam van onze zoon niet onomkeerbaar is. De uitgebreide operatie kan echter niet worden uitgevoerd totdat de longen van Juan Manuel sterk genoeg zijn om de operatie te doorstaan, wat op dit moment nog niet het geval is", aldus de familie van de gecrashte Formule 2-coureur.

1 reactie