Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Jubelende Hamilton waarschuwt Red Bull: "Ik ga op Verstappen jagen!"

Lewis Hamilton zit goed in zijn vel na de kwalificatie voor de GP van Spanje. Weliswaar bleef hij steken op P5, maar hij had naar eigen zeggen P2 moeten hebben. Pas maar op Red Bull, Mercedes komt eraan.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een vijfde plek in de kwalificatie was Lewis Hamilton in 2021 allesbehalve blij geweest, maar deze zaterdag stond hij met een grote glimlach de pers te woord toen hij precies die plek opeiste in aanloop naar de GP van Spanje. Hij is vooral blij met het werk van zijn team tijdens het weekend, maar ook de updates stemmen hem vrolijk.

"Ik was geschokt om ons zo te zien deze zaterdag", jubelt hij nu afloop. "Het was een verrassing om ons zover vooraan te zien en te zien strijden om de eerste startrij. 's Nachts hebben wij veel werk geleverd, ik heb tot een uur of elf gepuzzeld wat we konden verbeteren om tijd te vinden."

"Toen ik wakker werd op zaterdag, wist ik dat ik op een missie was, maar ik had echt niet verwacht dat we om de eerste startrij konden strijden! De auto kwam tot leven vanaf VT3, het hele pakket. Enorm bedankt aan iedereen in de fabriek. Het toont aan dat we progressie boeken en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik genoot er deze zaterdag van om in de auto te rijden. Tot aan bocht tien reed ik zelfs op P2, maar toen kreeg ik wat overstuur en verloor ik twee tienden van een seconde."

Mercedes komt eraan

Hamilton durft zelfs een kleine waarschuwing uit te geven naar de te kloppen partij: Red Bull. Mercedes komt eraan. Momenteel is het gat nog te groot, maar de zevenvoudig kampioen lijkt nu vertrouwen te hebben dat het gat gedicht kan worden.

"Toch ben ik niet heel erg teleurgesteld na de kwalificatie, want het voelde weer even alsof ik om de titel streed. Het is bemoedigend om te zien hoe de auto ervoor staat. Hopelijk kan ik op zondag nog meer progressie boeken. Hoe dan ook, we konden nog niet strijden met Red Bull. Maar, we komen eraan."

"Ik ben heel trots op het team", vervolgt de Brit. "Ze hebben het van vrijdag op zaterdag geweldig gedaan, maar ook ben ik heel trots op de updates en om te zien dat deze werken. Het is een stap in de goede richting", aldus Hamilton, die tot slot grapt als hem wordt gevraagd naar de race. Hoe gaat hij het maximale eruit halen, wetende dat Charles Leclerc en Sergio Perez ver achter hem staan? "Ik ga op Verstappen jagen!"

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken