Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Jubelende Horner prijst Red Bull-engineers na vliegende start Verstappen

Max Verstappen was woensdag zeer tevreden over de nieuwe RB20. Red Bull-teambaas Christian Horner stelt dat de feedback van de Nederlander en Sergio Perez positief was en deelt complimenten uit aan de engineers.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull is op een fijne manier aan de testdagen in Bahrein begonnen. Oké, Sergio Perez had donderdag een klein remprobleem, maar Max Verstappen ging een dag eerder als de brandweer. Met 143 ronden en de snelste tijd sprak de regerend wereldkampioen van een geslaagde dag. Teambaas Christian Horner herhaalt dat gegeven tegenover onder meer RacingNews365.

"Nu de testmogelijkheden vrij beperkt zijn, is het zeer belangrijk om alles uit iedere ronde te halen", vertelt Horner. "Ik denk dat de RB20 een goede eerste dag beleefde. We konden veel rondjes afwerken en ik vind het opmerkelijk hoe betrouwbaar alle auto's op dit moment zijn. Maar onze bolide presteerde volgens plan. Het belangrijkste is dat de correlatie tussen onze simulatietools en wat er op de baan gebeurt tot nu toe overeenkomt. Max had een productieve dag."

Andere filosofie

Horner herhaalt nog maar eens dat het concept van de auto op de schop is gegaan. "Het is visueel zichtbaar dat de auto anders is, maar het gaat om de progressie van een team. De engineers hebben geweldig werk geleverd in de winter en aan het einde van vorig seizoen. Ik denk dat er wat creativiteit is gedemonstreerd, maar het wordt uiteraard een lang seizoen. Hopelijk hebben we een goede basis waar we dit seizoen op kunnen bouwen."

De Brit rekent zich nog niet rijk, maar durft het wel aan om te stellen dat Red Bull zich in een goede positie bevindt. "Het is moeilijk om veel conclusies te trekken, zeker als het om tijden gaat. We weten bijvoorbeeld niet met hoeveel brandstof de concurrentie rijdt. Wel is het eerlijk om te stellen dat we een goede auto hebben, een goede basis. De feedback van de coureurs was positief. En je ziet dat het team een gedurfde stap heeft gezet met de auto. Ze zijn niet conservatief geweest."

Maar is het concept van de RB20 ook een risico? "Dat is niet iets waar ik aan moet twijfelen. Ik moet creativiteit ondersteunen. Het is geweldig hoe creatief het team is geweest, zeker als je kijkt naar het gebrek aan windtunneltijd. Ze zijn met innovatieve oplossingen gekomen, vooral voor de koeling van de auto."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China